Kycklingsoppa



Tar tid, men väldigt god och enkel vardagsmat.



En lök, några krossade vitlöksklyftor och ingefära, skal av citron och chili fick åka i grytan med kokande vatten. Egentligen föredrar jag citrongräs men just idag fanns det inte på ICA :-(



I med lite vitpepparkorn, lagerblad, salt och persilja. Och några morötter och pressad citron (om man inte använder citrongräs).



Hey, I'm just a chicken, don't eat me, please!



Färdigkokt efter ca 60 minuter.



Grönsaker som ska i när kycklingen är färdigkokt och buljongen silad. Broccoli, minimajs, röd paprika och lite zucchini.



Buljongen silas i en skål och hälls tillbaka i grytan. Glöm inte att smaka av! Den ska vara en aning syrlig.



En kruka koriander (hade egentligen föredragit två då det var så lite) och kycklingen färdigrensad och delad.



Thailändsk kycklingsoppa. Käkade två skålar och är proppmätt!

tjocksmock med blåmärken



Ja, lite så känns det idag och det är okej att inte vara på topp jämt. Käkade nog lite förmycket igår, men va fan, jag var sugen.



Känns som det väller ut lite väl mycket vid byxkanten, men så känns det vissa dagar. Har petat i mig lite lax för en stund sedan, är faktiskt inte hungrig trots att klockan snart är 15.00. Ska ut på promenad nu och fixa lite ärenden, sen blir det matlagning, kycklingsoppa. Gott! Var längesedan trots att vi äter kokt kyckling minst 1 ggn i veckan!



Passade på att baka en liten paj till ikväll som tyvärr fick onödigt mycket färg, ja inget blir väl som man vill idag. Hoppas att den går att äta ändå. Recept för den som är intresserad finns under "Mat".

New Day!



Blev sugen på hallon igår, var länge sedan! Egentligen är jag inte ens hungrig (åt så mycket igår), men bättre med lite frukost i magen så kan man äta senare lunch. Sonen hostar jättemycket men har ingen feber, sambon kände igen symptomen från en av hans anställda som var däckad i en hel vecka, så vi får avvakta och se om vi också blir smittade. Inte så bra timing med tanke på att skolan och nollningen drar igång nästa vecka..... Och jag missar lunchen med min väninna idag som jag inte sett på så länge, ska höra om hon har möjlighet ikväll istället.



Nu ska jag äta färdigt och sedan är det dags att hitta på något! Är jättesugen på att gå ut på en lång promenad på 2 timmar, får sätta sonen i vagnen med filt så går det nog bra men lekplatserna får vi hålla oss undan så vi inte smittar någon annan.

Vägde mig inte idag, ville nog inte veta. Officiella vägdagen är ju imorgon, med tanke på hur mycket jag åt igår... Nåja, så länge man inte sitter med en pizza och påse chips varje kväll och mölar i sig så är det ingen fara brukar jag tänka.

Dags att göra sig iordning och hitta på något, vad man nu hittar på med hostande barn?

Sen uppdatering och sjuk unge

Missade att slänga in middagen igår, blev väldigt lite då jag smaskade i mig resten av falukorven och jordnötter strax innan maten.



Inget speciellt, orkade inte ens försöka antränga mig. Åt nog lite förmycket igår, resten av laxen rök nämligen också senare på kvällen och en liten skål naturgodis.



Sonen är sjuk så min efterlängtade lunch med en vän jag inte träffat på ett halvår blir inställd. Synd, men det finns inte så mycket mer att göra. Hoppas att vi hinner ses någon annan dag innan hon åker tillbaka (pluggar utomlands). Ska besöka henne senare i höst!


Lunch, nötter och choklad



Rester från igår, älskar falukorv, det är ju jättegott!



Senare blev det några rutor sånhär med en kopp kaffe, behövdes med detta vädret! Och några nävar jordnötter.



Titta vilket fint armband jag fick igår. Trodde aldrig att jag skulle uppskatta den här typen av gåvor, men nu förstår jag varför föräldrar bär sina barns kreationer.

Ägg med kaviar!



Varför har jag inte köpt Kalles Kaviar på evigheter? Det är ju dögott!



Magen börjar bli sig lik efter helgens frosseri ;-) Vågen stod dock på 52,8kg idag, blev kanske en aning mycket falukorv igårkväll (åt minst 1/3!), men gott var det! Ikväll ska det bli lax, visst ja, måste ta fram firren från frysen..



Dags att besöka Twilfit för en uppdatering av underkläder.. Tänker sällan på underkläderna, det är ju bara jag som ser dem ändå och i sovrummet passar det ju bättre utan. Snygg bonnabränna har man fått också! Och den där bleka röven skulle behöva sig ett ordentligt träningspass.

Falukorv med fänkål



Idag blir det Scans falukorv, gillar annars ICA:s då den innehåller mer kött. Men va fan, man måste ju vara ekonomisk också!



Fänkål och lök på stekning...



Tycker denna senapen duger bra, skär lite skåror i falun och smetar in med fransk senap och Heinz ketchup.



Stoppar i fänkål och lök som smukstekts en stund i skårorna



Westans 10% ost fick ligga på idag..



In i ugnen!



potatisen får koka i bitar med lite salt och gurkmeja



Då blir potatisen riktigt gul, men tar ingen smak av själva gurkmejan.



På med lite smör



.. och mjölk, vitpeppar och lite salt.



Så blir det potatismos.



Den färdiga korven



Och lite grönsaker, nu ska vi käka!!


Gryta och nötter



Grytrester från igår slank ner snabbt i magen. Tog några nävar salta nötter både före och efter, gott! Ska nog göra en kopp kaffe nu och kanske ta en chokladbit?



Vikten idag stod på 53,0kg så kanske blir det en liten minskning tills på fredag.

Bärigt



Samma frukost som alltid, har verkligen fastnat för den här somriga varianten!
Nu ska det pluggas, ska se om jag hinner dammsuga lite här hemma sedan.

My dinner plate



Enkelt, vardag, gryta med bryssel och lite avdankad sallad. Imorgon blir det falurödslinga.

Hur ser det ut i eran garderob?



Tja, såhär ser det ut i min för tillfället... eller i narmala fall kanske jag ska erkänna. Är värdelös på att hålla ordning i mitt näste, men när jag väl städar ska det göras ordentligt som med allt annat jag tar mig för. Då ska det putsas, dammas och svabbas in i minsta hörn. tur nog ser inte resten av lägenheten ut såhär p.g.a. min pedanta sambo, han torkar även listerna när han dammsugen! Ett golv i 40 minuter.. Ja, vi har nog lärt oss av varandra.



Hoppas på att snart få använda mina nya rosa skor, kanske i helgen?

Nu kom sambon hem så nu blir det middag!

Gryta på oxhögrev



Blir tyvärr lite sen middag idag också, men vad gör det? Det är sommar, man är ledig och bättre njuta av färdig god mat än något ihopslängt krafs.



Var visst lite mycket kött så slängde resten i frysen.



Detta påminner mig om att jag måste slänga den här stekpannan ikväll, jag har ju redan köpt en ny, dags att värma upp den så att jag kan nyttja den imorgon.



Ner med grytbitar, lite fräst lök, krossad vitlök, lagerblad och chili och hängig persilja.



Missade att fräsa på spetspaprikan, men det blir nog gott ändå.



Nu står den i köket och puttrar med lite rött överblivet vin, krossad tomat, vatten och en fuskbuljong från ekologiska Kung Markatta... ja, och lite salt och svartpepparkorn.



Såhär rolig har jag sett ut idag, passade på att måla naglarna hos min väninna. Synd att jag blev så sen till henne, vi hade kunnat prata 5 timmar till!



Nu har jag bytt om till lite lättare kläder (varmt ju!) och här är min måndagsmage efter allt gott i helgen. Ingen som frågat än när vi ska ha nästa unge iallafall ;-) Lägger sig tills på onsdag iallafall.

Och visst ja, min lilla bokhylla måste jag skruva ihop innan helgen.

Goda rester



*Rap* ursäkta, gjorde zucchinipasta som slank ner snabbt med resterna av gårdagens thaimat, ska jag komma ihåg tills nästa gång.

Ny vecka



blev en sen frukost och sedan fastnade jag framför datorn, måste hitta ett prisvärt och smart abonnemang, är trött på kontantkort nu. Får göra lite beräkningar och se vad jag kommer fram till...



Fick till en veckans meny, så ikväll blir det gryta, var länge sedan! Ska surfa vidare här lite på jakt och sen måste jag duscha och göra mig iordning, ska fika hemma hos en kompis senare som håller på att flyttpacka!

Smartphones



Har senaste tiden börjat fundera på om jag gjorde rätt val ang. min smartphone. Hade senast en smartphone för 5 år sedan från Qtek, så det är ju inget nytt påfund men först nu det tagit fäste bland massorna och jag funderar på om jag borde skaffat en Iphone istället men nej, den Androida marknaden är betydligt större med fler användare, betydligt mindre begränsat, mindre censurerat än vad Apple tillhandahåller. Jag avskyr Apple som företag och vill inte sponsra deras produkter heller. Jag tror på Android, tyvärr är det realtivt "nytt" i Sverige så jag får vänta på de appar jag vill ha till bl.a. högskolan. Synd, men jag känner ändå att jag gjort rätt val av telefon. Och jag skulle aldrig betala 7 000kr kontant för en f*cking smartphone (betalar alltid kontant), då köper jag istället en liten minipc inför skolstart.

Jag får kanske själv börja forska i mer användarvänliga batterier till framtidens datorer och smartphones, det är pinsamt att man måste ladda en mobil en gång om dagen för att inte tala om hur dåliga "bärbara" datorers batterier är!

Krua Thai



Efter en mysig dag på ett fräscht lekland med hela familjen blev det hämtmat från Krua Thai. Jättegott som vanligt! Nu sitter grabbarna och spelar TV-spel i andra vardagsrummet så funderar på att se en skräckfilm här. Ja visst ja, naglarna har inte lackats ännu...



Myskläder efter en mysig dag. Ska tvätta mina skrubbsår också sen och smörja in dem, inte bra att åka bararmad i plastiga rutchkanor!

man tager vad man haver



Rotade i kylen och hittade lite ugnsbakad svamp och aubergine, lite gammal zucchinipasta, blomkål som sett bättre dagar, en halv avokado, kokade ett ägg och tog lite rostbiff och skinka. Nu måste jag skynda mig för vi ska dra iväg till ett lekland med sonen!

Söndagsslapp



Blev en stor tallrik jordgubbsfil (kesella + jordgubbsspad) med blåbär och jordgubbar, gott!



Kollade vikten idag och den låg på 54,3kg, så det lägger sig tills nästa vecka. Mycket vatten som lagrats sedan fredagens kolhydratsbomber.



Det här festade jag på igår till filmen Sanctum, filmen var helt sevärd faktiskt. Lustigt att den fick så lågt betyg på IMDB. Käkade inte hela påsen, bara en skål och lite naturgodis, lagom så länge det var gott, resten får sparas till nästa helg. Det är helt okej att njuta av ostbågar, chips eller godis, men då ska man äta det för att man njuter av det, inte som i fredags då hjärnspöket bara ville att man skulle trycka ner skit för att den tror att kroppen behöver det.

Tacomiddag och IKEA



Sambon föreslog tortillas med tacofärs till middag ikväll, bra val eftersom det bara tar 10 minuter.



Brukar steka upp färsen hel direkt från paketet i het panna så får man till en bra stekyta.



Tacokrydda



Färsen fick sen puttra några minuter med lite vitt vin och en skrätt vatten.



Sonen käkade köttbullar på IKEA så det blev sparsamt med grönsaker.



Efterrätt; kladdig chokladkaka (nyttig såklart) med frysta björnbär! Funderar på om jag ska ta ett glas vin till eller en kopp kaffe. En kompis ringde mitt i maten, hon vill nog gå ut, ska ringa henne nu men jag stannar nog hemma ikväll och myser med familjen!



Magen känns väldigt uppblåst fortfarande, men den är inte lika stor som i morse! Har lagt en älgskit innan också.


Back home from IKEA med min lilla (bok)hylla som jag kan slänga mina skolböcker i sen. Kommer antagligen spara en del som jag kan ha nytta av i mitt framtida yrkesliv som civ.ing.

Bak till kvällen



Nu ska vi snart dra till IKEA, ska köpa några småsaker. Passade på att slänga ihop en kaka som ska bli extra kladdig inför kvällen om jag blir sugen.



Nu får den stå och svalna och gotta till sig!



Tog fram blåbär och jordgubbar från frysen, saknade det imorse!

Lunch



Fick bli en liten skål fisksoppa från igår med en gammal broccoli till lunch, kände att det behövdes något i magen. Nu ska jag duscha, göra mig iordning och fixa naglarna så att jag känner mig som människa igen.

Misshandlad



Ja, det är vad jag gjorde mot mig själv igår känns det som. Blev ju en aning förmycket vin i torsdags och några pommes på MD igår satte igång hela karusellen, hjärnan skrek efter mer och jag föll för det. Så igår käkade jag en massa dåliga kolhydrater vilket ledde till att jag somnade kl 21.30 och vankande ca 10.00 (alltså 12 timmars sömn!!). Vaknade genomsvettig och skittrött, t.o.m. mina trosor var genomsvettiga! Bläk. Ögonen är helt svullna. Ja, jag får skylla mig själv. Hoppas att jag kan tänka på det nästa gång hjärnan skriker efter skräp när det är bakis-varning, för jag tål helt enkelt inte förmycket socker.

Jag har funderat mycket kring varför jag blir så otroligt sugen på skräp när jag är bakis. Min hypotes är att blodsockret är så lågt p.g.a. att kroppens celler bränner alkohol att hjärnan instruerar mig att "ät, ät, ät snabb energi" för att få upp blodsockret. Men hur mycket jag än äter så fortsätter cellerna att bränna alkohol och det slutar bara med att blodsockret blir skyhögt. Nu var jag faktiskt inte direkt bakis igår heller, lite baktung i huvudet bara, men det räckte och jag gav efter. Inget dåligt samvete har jag, men jag måste inse att jag inte kan göra såhär mot mig själv när jag vet att sockret inte hjälper ändå utan att jag istället mår värre än en bakfylla dagen efter.

Vikten bryr jag mig inte om, den påverkas inte av lite* skit några dagar i veckan, men när man äter så mycket att man rent av mår dåligt dagen efter så har man problem. Jag kommer aldrig sluta dricka alkohol, det är ju inte där problemet ligger, utan att få hjärnan att förstå att snabba kolhydrater inte är lösningen om man råkar bli bakis. Kom på att jag kanske skulle kunna ses som en bullimiker, förutom att det som åker ner i magen stannar i magen. Men själva beteendet. Tur att det endast visar sig när jag är bakis, får hålla mig till 2 glas vin i fortsättningen (vilket jag inte har några problem med, tar ofta ett glas vin mitt i veckan) om jag inte gör en helkväll.

Nu håller jag på att städa, blir en sen lunch idag och ikväll ska hela familjen åka till IKEA.

Bort med flott



Testar ett nytt torrschampo idag som en kompis rekommenderade, får se hur det känns under dagen. Annars brukar jag använda Björn Axéns lite försiktigt, gav mig mjäll en gång när jag missbrukat det under några veckor :-/ Men så fort jag slutade använda det regelbundet försvann mjället, får se om denna är skonsammare.



Älskar mitt nya läppstift, tycker det passar bättre till vardags än till fest faktiskt!

Dags att klä på sig och dra på stövlar och regnjacka! Sonen fick ledigt idag, så nu ska vi ut och hitta på massa bus! Får nog köpa med lite ankmat på väg till parken och lunch får vi nog käka ute idag.

Fredagsvikt -0,4kg

Vågen stod på samma som igår, 52,0kg, så -0,4kg från förra fredagen. Känns bra, man ska gå ner långsamt och jag hade inte ens räknat med någon viktnedgång efter all pizza, bullar, mackor och chips i helgen.



Jordgubbsyoghurt (lättkesella+jordgubbsspad+ekologiskt vaniljpulver) med lite blåbär, jordgubbar, rostade pumpa- och solrosfrön. Gott!



Hoppas att låren minskar lite, det är det enda jag inte är 100% nöjd med fettmässigt. Kollade lite på gym igår, får vänta tills skolan drar igång så inte allt nytt kommer på en gång.

Linsgryta



Zucchini, gul lök och paprika får steka en stund med röda linser, sen får det puttra med lite kryddor, vitt vin, tomatpuré (eller krossade tomater) och vatten med kycklingbuljong.



Gjorde lite zucchinipasta till mig själv.



Sorry, dålig bild. Linsgryta med spenat, zucchinipasta, broccoli/svamp/aubergine-rester och så tog jag lite blomkål efter det. 10% ost från wästan :-) Och vatten till.



Detta satt vi och smuttade* på hemma... :-D Smakade sådär ;-) Drickbart.



Har käkat lite chokladkaka med kaffe, sitter med min andra kopp. Ska kika lite på TV och fixa naglarna sen :-)


Vindag



Käkade ute vid 13.00 med min vän XXX och tog två glas vin, vi hade så trevligt att hon följde med mig hem och vi öppnade en flaska playboy :-) (Ska visa bild senare på flaskan). Nu måste jag sätta igång med maten!

Lunchdags!



Idag ska jag luncha med en kompis som strax kommer förbi, käkade en halv tacobiff vid 12 då magen började prata. Dags att leta fram paraplaxen för hon kommer när som helst! Får se vad vi hittar för mat ute, kanske fäller en älg?

Frukost och minus 0,4 kg



Jag älskar bär! Kan äta hur mycket som helst! har nu hela frysen uppbunkrad med blåbär från skogen och jordgubbar från självplockning, och en och annan påse hallon.

Idag ska jag äta lunch ute med en kompis, får bli något gott :-)



Vilken surprise, 52,0. Så då var man nere på heltal. Jag som inte trodde att det skulle bli någon viktminskning denna veckan med tanke på helgen! Men det är fortfarande fredagsvikten som räknas, räknar alltså upp och nergång från förra fredagen då vikten var 52,4 kg.



Dags att göra sig iordning! Och vad kallt det är, dags att shoppa lite höstkläder snart!

Tacobiffar



Istället för chilibiffar så blev det tacobiffar (gillar att improvisera!), inget märkligt men heller inget vi tidigare provat.



Nötfärs, en stor gul lök grovriven på rivjärn (tänkte att man brukar ha ganska mycket lökpulver i tacokryddablandning), hackad chili, lite cayennepeppar, spiskummin, paprikapulver, några pressade vitlöksklyftor och salt knådades måttligt in med händerna.



Gillar nötbiffar av ung. handstorlek och ganska tjocka, då blir de saftigare tycker jag och det gör inget om de är lite rosa innuti.



Valde att ugnsbaka svamp och aubergine med endast lite salt som tillbehör, saknade avokado dock för avokadoröra :-(



Färdiga med lite persilja.



Sambons glutenfria majspasta, den var OK men tydligen med en liten bismak (?). Nu får vi se hur hans mage mår imorgonkväll.
Kolla vilka äckliga cp-tummar jag har, tänk om man kunde böja alla fingrar så!



Min middagstallrik med ett glas rött. Mottligt gott men jag blev proppmätt! Som sagt, saknade en god, fyllig avokadoröra till med lite olja och salt. Käkade kanske också förmycket jordnötter vid matlagningen...



Det som var kvar av min 300 g chipspåse fick åka i soporna efter att ha stått sedan söndagen vid min dator. Detta hade aldrig hänt förr, då hade jag givetvis käkat upp dem. Nu är jag inte inte ett dugg sugen! :-/


Fika



Mmm nybryggt kaffe och ckokladkaka. Märkt att jag hade den liiite för länge i ugnen, men den är god ändå!

Dags att dra ut!


Hittade ett par gamla 25:or från BikBok som fick åka på, spelar ingen roll om de bli skitiga. Jag och sonen ska dra ut, sen måste vi handla lite.



Fick bara lust att kolla vågen efter duschen igen, och helt otroligt. Nu har ytterligare 0,4kg försvunnit sedan imorse, trots lunch för inte så länge sedan.

När vi kommer tillbaka blir det fika med chokladkaka och kanske något annat smarrigt!

Restlunch



Samma mat som till middag igår, älskar att ha rester hemma. Slipper man fundera på vad man är sugen på och det går snabbt. Ska ta och skriva en inköpslista strax, funderar på vad jag ska ha till biffarna ikväll istället för pasta, man kanske ska göra något kul med aubergine? Sambon ska testa en ny majsbaserad pasta ikväll då han länge misstänkt att han är överkänslig mot gluten. Blir spännande!

Degbullen har försvunnit



Är fortfarande förundrad över var den där pizzamagen tog vägen på två dygn. Kanske är det så att min kropp numera vet att den får mat och slipper vara hungrig och därför inte behöver "spara" på extra kalorier i form av fettiga chips, bullar och pizza när den väl får det som förr, då jag räknade kalorier, eller fastade, eller gick på pulver.. (för mig lyckades ingen av de "dieterna"). Tycker det är lite sorgligt när man läser om andra som går samma väg och testar allt, lever på pyttelite mat i flera veckor och får dåligt samvete av 100g lösgodis för att sedan börja tröstäta igen när man inte får de snabba resultat man väntat sig, eller går upp i vikt trots att man knappt äter något :-( Men samtidigt så måste ju alla hitta sin egen väg, och för vissa så fungerar det ju faktiskt. Vi är ju alla olika.




Min brända rygg har fått sig ett par fina vita fläckar, tyvärr syns de inte så bra här. Hmm... den där (icke)röven borde nog börja tränas en del. Annars kan man ju köpa lite tightare byxor i.o.f... med inlägg? :-D Magen borde också få sig en rejäl träningsdos, jag får ta mig i kragen, men inte idag..!



Nu blev bilden lite skev, men det slog mig precis att förr när jag börjde mig ner eller gjorde plankan så hängde magen som en "klump" ner, men det gör den inte längre trots att jag inte "drar in" den (första bilden). Det ser nästan lustigare ut när jag drar in magen (bild 2). Det är iallafall skönt att slippa fokusera på att dra in magen när man är ute bland folk, på badstranden eller i sovrummet med sambon. Men lite träning hade verkligen inte skadat!

Nu ska jag sätta lite fart och duscha, har hunnit städa lite här så nu blir det plugg och snart lunch!



Frukost



Var självklart tvungen att ta en bit chokladkaka till kaffet ;-)



52,8kg, i måndags var det 56,0. Tänk att kroppen är så otrolig! Kan det vara delvis därför idrottare "kolhydratsladdar", för att bunkra upp med litervis med vatten i kroppen? Nu tänker jag att det kanske kan bli en liten viktminskning tills på fedag, men jag är glad om den ligger på 52,3kg som veckan innan.

Kokt kyckling



Enkel och nyttig vardagsmat, färsk hel kyckling som får koka en timme med några morötter, en gul lök, lagerblad, persilja, vitpepparkorn, salt och lite matlagningsvin. Om man vill kan man spara och frysa in buljongen som blir fin.



Det här brukar jag tugga på om jag blir småhungrig innan maten.



Grabbarna fick ris och currysås till, som vanligt...



Lite kinesisk soya på, blandad sallad, bryssel och skivad zucchini. Nu är jag proppmätt. Nu ska jag nog slappa lite framför TV:n, blev sent igår p.g.a. diverse sovrumsaktiviteter... Får nog lägga mig tidigare ikväll.

Nyttig chokladkaka



Känner mig lite småhungrig så tänkte fixa ihop en chokladkaka, men en nyttig sådan.

*4 ägg
*ca 1 dl sukrin / sötin
*ca 3/4 burk lättkesella
*8-10 msk mandelmjöl
*1/2 msk vaniljpulver
*kakao (ta några msk och smaka av hur stark chokladsmak du vill ha)
*1 liiiten nypa salt (smaka!)
*ev. sötin florsocker att dekorera med

Man kan givetvis ha i chili, mandel elelr andra nötter, riven mörk choklad eller vad man vill.

Vispa ihop äggen fluffigt med sukrin, vispa ner mandelmjöl, vaniljpulver och kesella.


Jag älskar choklad så jag tar ganska mycket kakao. Tycker det är praktiskt att hälla genom sil så slipper man otrevliga klumpar i smeten.



Färdig för gräddning, ca 220 grader celsius ca 20 minuter. Använder alltid bakplåtspapper så jag slipper onödigt fett.


Färdiggräddad! Fortfarande kletig innuti, det ska ju bli en kladdkaksvariant. Nu ska den få svalna så att den stelnar till sig. Jag ställde min i frysen *fy på mig*, men den ska snart frostas av ändå............ När den stelnat lite om en stund ska jag lägga den på ett fat och sila lite sötin florsocker över den, mums med kaffe!

Jag tycker den är god, den är ju nyttig också, man kan äta den till frukost med lite bär exempelvis, eller som mellanmål.

Sommarlunch



Precis vad jag var sugen på, lätt och fräscht.



Nu ska jag plugga lite och hoppas att regnet lägger sig, sen ska jag ta en snabbfika med en kompis på stan!

Äntligen riktig mat


Idag känner jag mig mer normal och jag njöt verkligen av frukosten idag, vilket jag i.o.f. brukar göra. Idag måste jag börja repetera kemi, får se om jag kommer igång. Senare ska jag nog fika med en kompis, hoppas att det inte börjar regna.



Glömde lägga upp veckans meny igår.



Nu har den dragit sig tillbaka en hel del, vågen visade 54,0kg, så kissade väl 2 kg vatten igår. Resten kommer väl i den andra formen skulle jag tro....... Men fy vad man blir förstoppad av kolhydrater, tur att man inte äter det så ofta.

Äntligen ren efter helgen



Ahh, precis vad jag behövde, en skön ansiktsmask och en inpackning för håret, sedan fick resten av kroppen ett ordentligt oljebad. Nu är jag len som en bebisrumpa. Sonen också, för han gjorde mig sedan sällskap med badankan.



Magen har redan börjat platta till sig! Kanske för att jag kissat som en elefant... Känner mig fortfarande rastlös, kanske ska göra en kopp te och läsa boken jag började på för några veckor sedan..

Paella med räkor

Blev det idag till grabbarna.



Enkelt att koka lite egen god räkbuljong, släng några räkskal i lite vatten och koka upp, det tar smak snabbt så det behöver inte koka så länge!



Jag brukar använda gurkmeja istället för saffran



Hackad gul lök, vitlök, röd chili, en paprika och ris får steka i lite olja med en nypa salt och gurkmeja så att smakerna lossnar.


På med räkbuljongen som snabbt silas av, sedan får det puttra under lock en stund innan en burk majskorn och lite frysta ärtor får göra sällskap.


Hade en halv grillad kyckling kvar från lördagen som fick åka i med en påse räkor och lite persilja. Total tid ca 30 min!



Min egen tallrik, spenat och machesallad med lite gurka och räkor och två skivor 10% ost. Idag har jag uppdaterat dåligt, för jag har inte haft något att skriva. Har städat hela lägenheten, tvättat och svabbat golv. Hatar när det är rörigt. Så imorgon kan livet fortsätta som vanligt :-) Har knappt ätit något idag heller, 3 nävar nötter, 1 ruta mörk choklad och några skivor skinka. Rapar fortfarande pizza... Kommer nog inte behöva så mycket mat denna veckan, och om man tittar på min mage på förra inlägget så förstår man nog varför ;-)

Jaha, vad gör jag nu då? Jag ska nog ta ett skönt bad och lägga en ansiktsmask!

Bulle i ugnen



Haha, ja, det kan man ju tro! :-D Men det som ligger och jäser i min mage är 1,5 pizza, ett antal kanelbullar, 4 mackor, en påse chips, salta pinnar, nourirullar, en portion lax och lösgodis från igår. Och 5 liter vatten som lagrats i kroppen, känns helt öm överallt, som om jag var täckt av blåmärken. Men jag får skylla mig själv, njöt av allt skräp igår, behövde det. Magen kommer lägga sig och vara platt som vanligt till på torsdag iallafall :-) Kan tillägga att vikten stod på 56,0 idag, borde varit mer och det är framförallt vatten som lagrats. Så om några dagar har jag kissat ut överflödet. Men jag tror inte det blir någon viktminskning tills på fredag dock ;-)

Frossardag

Idag är jag skitbakis, fy. Men det var ganska kul igår trots vädret (ösregn + åska). Nu äter jag, jag kommer äta hela dagen. Än sålänge har jag tryckt i mig resten av nourirullarna från igår, en portion lax, 4 kanelbullar (ICA), lite pasta med ketchup och vad ska jag äta nu då? Jag vill ha chips! Vilka cravings alltså. Om jag äter jättemycket kolhydrater så kommer jag må skit imorgon (man blir skittrött i hela kroppen och svullen av allt vatten som lagras), får försöka ta det lite lugnt. Men en påse chips á la 300g ska nog få plats i magen :-) Jag brukar aldrig vara sugen på godis (=kolhydrater) förutom när jag är bakfull. Ibland blir jag förundrad över hur mycket som får plats i magen, ibland äter jag så mycket att jag nästan blir kräkfärdig men jag kräks aldrig. Jag hatar att spy, det är det äckligaste som finns, jag spyr inte äns när jag druckit förmycket. Nu ska jag ska dricka en halvliter vatten  och se om jag ska smaska på något mer, såg ett paket salta pinnar i skåpet. Och det finns ju popcorn!



Haha, får lägga in en bild på min stackars mage ikväll, den kommer se ut som en ballong!

Rundtur och shopping



Blivande civilingenjören utanför skolan som börjar om två veckor, dags att börja repetera lite matte och kemi nästa vecka!



Kvällens outfit! Ska se om jag ska ha mina nya rosa skor till eller tar ett par andra. Måste lacka naglar nu och sen ska håret fixas innan maten! Köpte byxorna igår och toppen idag, hittade ett par örhängen och en ring också som nog får åka på ikväll.

Nourirullar

Blev ändrade planer, vi är lite sena med utflykten men det gör inget. sambon käkar lunch och jag passade på att fixa min middag så nu slipper jag tänka på det. Resten av sällskapet ska äta ugnabakad lax ikväll vilket går jättelätt, bara slänga in i ugnen 20 min innan. Själv ska jag vila lite innan utflykten så att jag orkar dansa hela natten, vi brukar komma hem runt 7 på morgonen.



skivad fryst rå lax, avokado, strimlad gurka och zucchini. Och massor av wasabi! Mmmm!



Fick ihop tre tjocka rullar, perfekt att trycka i sig ikväll, inatt och imorgon!

Nehe, nu får jag sätta fart så vi kommer iväg.

Pannkaksfrukost



2 ägg, lite lättkesella, 2 msk havrekli och 2 mask mandelmjöl, vispa!



Blåbärssoppa, blåbärssås eller bara varma blåbär? Blev ingen direkt konsistens men gott var det att fylla pannkakorna med.



I LOVE!





Inte så aptitligt kanske, men det var ju bara till mig själv. Gott var det och två pannisar blev över till imorgon kanske? Imorgon kommer jag vara bakis...



En sista bild från badrummet inatt när vi kommit hem innan partyt fortsatte i sovrummet. Käkade en överbliven fläskkotlett och lite brysselkål, behövdes. Det var jättemysigt igår, träffade en kompis ute och jag och sambon myste och hånglade en hel del. Vi dansade t.o.m. till tre bra låtar som spelades trots att det var min "avsky DJ" som spelade, han brukar bara spela skit så all cred till honom (men det mesta var skitmusik..).

Ikväll blir det dock röj med massor av bra musik! Nu ska jag göra mig iordning för hela familjen ska ut på utflykt! Och sen måste jag göra mina nourirullar (falsk sushi utan ris..)

Utgång light



Före  (lockade det sista med plattången!)



Efter! Färdigsminkad dessutom, ska dressa mig nu så drar vi!

Se ya tomorrow!


Middagsdags



Fläskkotlett idag igen, var extrapris så man får passa på :-)



Snabbmarinerade i Caj P:s orginal, kinesisk soya, svartpeppar, lite fransk senap och honung. Vardagslätt.



Mmm var skitsugen på brysselkål idag, blev även hemodlad ugnsbakad zucchini till. Grabbarna fick ugnsbakad hemodlad potatis och grönpepparsås till (sonen tog även en klick ketchup till).



Det godaste är ju fettranden, älskar grisfett :-D Mölade i mig allt trots att jag käkade en halv böcklingfirre och några skivor saltrulle efter shoppingen!
Nu känner jag mig lite stressad, sambon tyckte att vi skulle gå ut och ta en drink, nice! Ska messa några kompisar och se om de kommer med!

Imorgon blir det riktig utgång = MUSIK! Ska rota snabbt i garderoben nu och se om jag hittar nåt casual att slänga på med röda läppar. kanske hinner slänga in en bild sen.


Trampbåt och shopping



Smile!


Efter en timmes trampande så sprang (joggade) jag en runda på stan och hittade ett läppstift i den nyans som jag letat efter. Sprang en runda inne på Zarah på jakt efter ett par byxor (vet hur de ska se ut i huvudet och då hittar man givetvis inte dem). Senare kom jag hem från mango med ett par byxor som är jättefina, men de är lite för mörka ändå till min tänkta outfit imorgon. Får se om jag hittar något annat imorgon..

Nu ska jag slappa lite framför TV:n och sedan ska det lagas käk!

Böckling och currykyckling



Sonen ville givetvis ha halva kycklingfilén, så det fick bli böckling till som substitut. Tog en näve salta nötter till efterrätt, nu blir det en kopp kaffe och sedan ska vi ut och trampa båt!

+0,1 kg



52,4 visade vågen idag, alltså ingen direkt förändring från förra fredagen. Tror att jag måste börja se mig om efter en ny våg dessutom, den börjar kännas opålitlig trots att jag bytte batterier för inte så länge sedan.



Känns som om magmusklerna börjar bli lite mer framträdande, men de borde tränas mer. Får ta och köpa ett nytt gymkort till hösten, sonen trivs också bra där (barnpassning). Att man ska vara så lat. Men det är ju kul att träna om man tränar i lagom dos och regelbundet.



Idag rörde jag ut kesellan med saft från bären, tallriken står ute och väntar på mig! Inte så fint väder idag, jag måste tvätta och packa upp (fast i omvänd ordning) efter resan och så måste jag ut och jaga ett par byxor och ett läppstift till imorgon!

Fläskfärsfrikadeller i tomatsås



Var extrapris på fläskfärs så skickade ner mamsen som är på besök över helgen.



Fläskfärs med lite färsk persilja, grovriven gul lök, salt och peppar. Enkelt.



Frikadellerna kokas lätt under lock ca 2 minuter (gör dem ganska stora så blir de saftigare) i buljong.



Är inget fan av färdig buljong men köper hem Kung Markattas ekologiska, känns lite fräschare utan så mycket tillsatser.



Hålslev är alltid praktiskt till någonting..



Sedan får de puttra under lock i en tomatsås på krossad tomat, lite fräst gul lök och vitlök och uppfräst torkad basilika och oregano. Saltade lite också.



Jag gjorde zucchinipasta med lite vittvinsvinäger och lite salt, grabbarna fick god pasta ;-) Zucchinin är hemodlad, så nu blir det väl zucchini hela helgen.. men nyttig, full med viktiga methylgrupper som vårt DNA behöver vid celldelning.



Ja, var godare än pizza iallafall, alla blev mätta, nöjda och glada. Nu ska jag och sonen bygga lego!


Home!

Äntligen hemma igen! Känns skönt, och roligt med tanke på att det snart är helg! :-) Blir lite shopping imorgon och på lördag. Nu är alla vrålhungriga, väntar på matkassen från affären, sen ska det lagas mat!



Hmm... magen ser skev ut, eller så står jag bara konstigt. tror inte att jag gått ner något, har käkat alldeles förmycket..



Igårkväll käkade jag minst 1 liter krusbär och sedan salta nötter på det. Dessa är de som blev kvar, men de är också borta nu.. Kan inte sluta äta dem när jag väl börjat! Blir spännande imorgon att se hur mycket jag gått upp, eller om vikten står kvar på samma.

Bränd



Blir inget bad idag, har bränt mig på ryggen :-/ Ska göra mig iordning nu efter frukosten!

Dinner!



Ikväll blev det blandad kompott, lite saltrulle, gravad lax, ugnsbakad lax, rom, avokado, gurka och Danbo 10% ost :-)



Ett glas som inte smakar kattpiss iallafall, riktigt gott! Annars föredrar jag rött...



Tyckte detta lacket kommer bli bra till min outfit på lördag ;-) Ska se om jag hittar ett bra läppstift på fredag när jag är hemma!

Rödbeta



Ja, så ser jag ut på ryggen iallafall efter den här baddagen. Magen och benen ser ut som snö fortfarande känns det som :-D Får nog ha tröja på mig imorgon, och ska försöka komma ihåg solhatten!



Blev pyramidbygge idag också, kul! Imorgon får jag nog ta och komma på något annat kul att bygga..



Dagens lunch, hemgravad lax med kesellaröra, zucchini och god stark 10% ost, måste köpa hem! Blev inte så mycket för tänkte ju få plats med halva..



.. den här! :-P Mums, hoppas jag kan spara en bit till imorgon, ska fika med en gammal vän då.

Nu ska jag vila lite innan jag hoppar in i duschen och gör mig iordning.

Mot badet!



Dagens underbara frukost, vinbär och jordgubbar med lättkesella.



Nu står en sån här i ugnen. Blåbären är självplockade och frysta, var lite vattnigare än de stora "amerikanska" man kan köpa i affären. Hoppas att den blir bra ändå! NU ska vi snart sticka och bada igen, så pajen får stå och gotta till sig till fikat senare.



Magen känns iallafall inte uppsvälld. Har ingen våg här så får bli en surprise på fredag. Tror varken att jag gått upp eller ner faktiskt.

Äntligen sol



Byggde lite fina pyramider i sanden. Har varit på stranden nästan hela dagen! Nu ska jag snart käka middag, blir lite räkröra med rom på lättkesella och gravad lax, mums! Kanske ett glas vin till ;-)



Titta vad jag hittade i en låda, finns 5-6 byggsatser som alla är kompletta! Ska ta med hem och bygga med, I love LEGO!



Mmm färska svarta vinbär, mumsar hur mycket som helst på dessa! Sätter också igång magen bra kan jag lova ;-)

Nu ska käket fixas! Blir tyvärr lite dåliga uppdateringar dessa dagar jag är här, tyvärr. Lite bökigt med den här datorn, föra över bilder m.m. Tog tyvärr inte med min i all hast. Men, på torsdag är jag hemma igen! Och i helgen ska jag ut tillsammans med min älskling, ska bli kul!

RSS 2.0