Söndag



Har diskat och gjort frukost till sambon, ställde mackorna i kylen sålänge. Känner mig riktigt sunkig nu, nästan stinker.. Ska skutta in i duschen och lägga mig en stund jämte sambon om han inte vaknat än. Sedan får jag väl sätta igång och packa, men ska bara vara borta några dagar så man behöver inte ha med så mycket.
Två stora flugor som surrar här runt mig, är nog med tecken för att jag behöver duscha.



Den här smaskade jag i mig igår, efter all pasta, chips och naturgodis.. Sedan slocknade jag. Det var egentligen ingenting emot vad jag brukar äta när jag är bakis, riktigt stolt över mig själv och jag känner mig inte så trött idag. Vet inte om jag ska träffa en kompis och fika idag (om jag hinner), eller om vi ska mysa lite ute hela familjen eftersom vi åker senare idag.
Nu ska jag duscha och göra mig iordning iallafall! Lade en hästbajs nyss, känner mig redan 5 kilo lättare.

Godmorgon



Sitter och myser med den tjocka söndagstidningen, sonen spelar TV-spel och solen lyser t.o.m. ute! Mår hyftsat idag, käkade ändå chips och naturgodis senare på kvällen, och en tallrik pasta efter ett gäng salta pinnar. Sedan stoppade jag mig själv, började hamna i den typiska "bakishetsen", äta allt som man hittar.. Tycker ändå jag var duktig. I vanliga fall brukar jag vara jätteseg och trött med stora ögonpåsar 2 dagar efter att jag varit ute, just för att jag brukar proppa i mig så mycket kolhydrater dagen efetr. Känner mig duktig! Men framför allt är det skönt att kännna sig normal igen. Ska börja packa om en stund, i eftermiddag åker vi bort en sväng!



Kolhydratsmage? Eller blev den bara fulllastad med förmycket igår? Visst ja, åt ju glass också innan jag somnade i soffan.. Ja, man blir sömnig av kolhydrater, vill man vara pigg får man käka protein.

Det är absolut okej att äta godis eller pasta, men det ska inte vara i form av hetsätning utan då ska man äta för att man njuter av det. Pastan jag käkade igår hade inget syfte mer än att mätta ett matmonster i hjärnan, naturgodiset och chipsen var dock gott, men sedan började det gå lite överstyr.. Men jag lyckades hålla till baka ganska bra ändå tycker jag!


10 minuters bakismat



Tortillas med tacofärs! Släng i lite salt, paprikapulver, chili, lök, spiskummin och cayenne, blanda ner i köttfärs och kläm i 5-10 vitlöksklyftor





Köpte Fanta Zero idag för första gången, den är godkänd.



Har tryckt i mig tre sådana här trots att jag inte var hungrig, (ätit upp blåbärspajsresterna och nötter).

Skönt att vara proppmätt och smårapa när man är bakfull.



Nu ska jag smyga ut till andra vardagsrummet och så ska hela familjen mysa i soffan och se på bilder :-)

Paj och jordgubbar



Fy vad jag känner mig kass nu. Hoppas att det går över efter lite blåbärspaj, behöver nog lite protein (egentligen sova). Vi har fortfarande inte varit ute och vi måste handla också... Dags att göra mig iordning. Tror jag är i värsta bakisstadiet nu, blä. Finns inget mineralvatten hemma heller så får tvinga i mig vanligt vatten, druckit 1 liter nu iallafall.

Misshandlad blomkål med äggmonster



Ja, bra bakisfrukost. Köket ser ut som ett slagfält, fy... Men så dåligt mår jag inte idag, dricker t.o.m. kaffe! Vanligtvis när jag är bakis blir jag ett monster, jag äter ALLT. Hade det inte funnits något att äta så hade jag ätit rent mjöl, för dagen efter brukar jag proppa i mig allt som är fettigt och fyllt med kolhydrater, som pasta, popcorn, chips och pizza. Men det ska jag inte göra idag. man mår fan sämre efter så mycket kolhydrater än vad man gör av själva bakfyllan. Jag vet ju vad som händer, alkoholen bearbetas fortfarande i mina celler, den bryts ner till acetaldehyd som gör att man kan må illa dagen efter, sedan bryts det ner till ättikssyra.



Bild från mobilen igår, jag till vänster. Högern ska jag fika med imorgon. men det är imorgon och idag är idag så jag får piggna till nu och diska upp i köket, sedan ska jag och sonen ut i parken. Senare ska han träffa en kompis så de får leka av sig lite :-)

Död uggla



Ja, så känner jag mig idag.. Hade skitkul igår! Träffade tre tjejkompisar, som sedan blev två som drog vidare till ett nyöppnat ställe. Skönt att det var lite folk där, för då kunde man ha dansgolvet för sig själv. DJ:n spelade ganska bra musik, många bra låter så jag kunde dansa röven av mig. Var jättestressad igår så det blev tyvärr inga bilder :-( Hade inte heller kameran med mig ut förutom mobilen, får se om jag kan ladda upp något sen.

Jaha, vad gör man nu då? Sambon gick till jobbet för en stund sedan. Vad ska man äta, är jag hungrig? Först tänkte jag på pannkakor, men fy... inte idag. Kanske ett stekt ägg med lite godsaker? Hmm....



Gårdagens middag, resterna käkade jag i natt, gott!

Nu ska jag rota i kylen...

Sushi





Riset sköljs och kokas, tog 1,5dl (okokt) som ska räcka till 1 rulle då sonen ville ha något annat.





Blandar lite risvinäger med socker som får smälta



Risvinägerblandningen rörs ner i det färdigkokta riset och får sedan svalna i kylen (hmm.. är ju inte rötmånad förens om 2,5 dag..)





Vanlig rulle med ris, strimlad gurka, avokado och rå lax.





Mina egna rullar....



Får det lov att vara ett glas kattpiss fröken? Ja tack!



Inte så proffsigt, men nu är jag stressad och det är bara vi i familjen som ska käka.




Nu blir det dusch, dunkning och så måste jag fixa håret, smink och vad fan ska jag ta på mig?! Panik!

Eftermiddagsfika



Mmm blåbärspaj :-P Ringlade lite saft från de upptinade jordgubbarna över, kanske ska testa en jordgubbskaka nästa gång. Funderar på om jag tycker mest om blåbärs- eller rabarberpaj, svårt att bestämma. Bra mellanmål till barn också med ett glas fet rosa mjölk eftersom råvarorna är naturliga och fritt från konstiga tillsatser eller sötningsmedel.

Pust, blev en promenad och stopp i lekpark, allt på 1,5h. Nu ska jag vila lite och sedan blir det sushitillverkning! Måste vila lite så att jag orkar vara ute i natt! Ska bli kul!


Blåbärspaj på nyttigt vis



Till pajform 24cm i diameter:

*250g blåbär
*2 ägg
*0,5dl sukrin / sötin
*5 msk mandekmjöl
*ca 125g lättkvarg 0,1% (halv burk)
*ca 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver



Vispa ägg och sukrin fluffigt, sen ner med resten!



Ok, kolla inte förnoga i ugnen nu, minns inte när den rengjordes men det luktar inte brännt iallafall.



Grädda ca 15-20 min 200grader C, gärna i nedre delen av ugnen så den inte bränns.



Nu får den svalna lite medans jag och sonen drar ut på promenad. Blir gott till kaffet sen! Kanske äter resten till frukost imorgon!



Nu ska träningsskorna på så drar vi ut!


-0,5kg



Minus 0,5kg från förra fredagen, känns jättebra! Räknade med kanske 0,3. Det går långsamt när man inte har så mycket kvar, och bättre det, verkar vara lättare att hålla vikten nu än förr då jag hetsbantade 10kg för att sedan gå upp 15..



Passade på att mäta midjan idag, 63,5cm mätte jag upp utan att fuskdra för mycket ;-)



Idag är det mycket som ska göras, städas, ska gå ut med sonen en lång promenad med vattenpölsplask nu på förmiddagen, det ska göras sushi inför ikväll, håret ska fixas och jag har ju inget att ha på mig?!



Tror jag ska baka en blåbärspaj också när jag ändå håller på, kan vara gott att mumsa på imorgon när man är bakis.



Nu ska jag gå och äta min frukost som väntar på mig!

Middag



Ikväll blev det vanlig vardagsmat, marinerad fläskkotlett med fuskmarinad på Caj P:s marinad, fransk senap, honung och lite salt och peppar.



Ett av mina favoritverktyg i köket, en kryddklippare.



Råstekt potatis till grabbarna.



Själv tog jag blomkål till och utan sås, helt okej :-) Nu sitter grabbarna och spelar ännu ett nytt spel.... Själv ska jag kolla lite på youtube om hår och spolar inför imorgon och dricka klart mitt glas vin ;-)

Hårigt



Just det, imorgonkväll ska håret bli riktigt fylligt med hjälp av de här håriga permanentrullarna :-D Rådfrågade sist min frisör om hur hon skulle ha fixat mitt hår inför en utekväll och hon sa "jag hade nog lagt det i värmespolar", vi kom överrens om att spolar med karborre (självhäftande) sliter en hel del på håret så jag har sökt med ljus och lykta efter "släta spolar". Det jag hittade var dessa sk. "permanentspolarna", de kommer bli toppen! Eftersom dessa mjuka spolar inte sliter på håret något nämnvärt så kan man i praktiken använda dem varje dag (eller rättare sagt; över natten...). Ska bli kul att testa imorgon, får surfa lite på youtube sen och se hur man fäster dem för olika resultat, vet inte riktigt hur jag ska ha håret imorgon. Förutom att det ska vara volym, kanske även med lockar! :-)



Såhär fin är jag när jag lagar mat :-D En kinky sak jag länge tänkt på är att stå och laga mat naken i detta förkläde när sambon kommer hem. Får bli när sonen börjar övernatta hos polare ;-)

Paket!



Yes, mitt paket kom idag, tur, för jag behöver verkligen innehållet inför imorgon!
Packar upp det senare, nu är det dags för matlagning, ser ut att bli sen middag återigen, skärpning!

Lunch och fika



Gårdagens rester som vanligt, fick kasta i mig lunchen då vi skulle på en träff ute. Tur så regnade det inte så mycket, blev en snabb avslutningsfika innan alla gick hem. Har iallafall gått en del, även om det inte räknas som "träning".. Måste bli bättre på det där, jag som tänkt så mycket på pilates senaste tiden. Men att sätta sig ner och försöka komponera ihop ett bra program har jag inte hittat motivation till än, jag vill ju bara sätta igång! Kanske borde leta efter en bra pilates-DVD istället? Kollat en del på YouTube, men hittar inget långt "sammanhängande" program, jobbigt att hoppa runt när man inte vet vilka övningar de visar.



Hmm... tycker ändå att det blivit lite mer muskel där i armen... kanske jag som inbillar mig? Eller är det den dagliga matshoppingen som ligger bakom?

Usch, nu känner jag mig smått rastlös.. Kanske borde sticka ut och dricka vin med någon ikväll.

förresten, jag har glömt att tacka för alla fina och snälla kommentarer! Tack! :-)

Oldie



Slänger in en till gammal bild från en semesterresa. Låg nog på 67 där (drar in magen allt vad jag kan haha). Jag förundras fortfarande över vilken (o)klädsmak jag hade då, får mig att skratta lite extra.

Fia



Frukost intagen, idag stod vikten på 52,8 så jag vet inte om det blir någon viktnedgång den här veckan, räknar alltid på fredagsvikten. Det går låååångsamt, man får ha tålamod.



Så här ser det ut vid vårat frukost bord, jag är blå och sonen röd. Han vann givetvis.. Nu ska vi spela ett parti till innan det är dags att göra sig iordning.

Middag och fotbad



Idag blev det snabbmat, nötfärsjärpar med vitlök och persiljepasta till grabbarna.



Har tagit ett skönt och behövligt fotbad, man borde ta hand om sina fötter bättre. Ska fixa lite färg på naglarna nu, känns fräschare.



Sonen har druckit sin rosa mjölk och ska strax borsta tänderna, sen ska jag och sambon mysa i soffan :-)

Efter en lång tur ute



Är det äntligen dags för lite fika innan middagen! Sen är tyvärr rabarberpajen slut :-( Får köpa mer rabarber imorgon, kan vara gott att ha i kylen över helgen eftersom jag ska ut på fredag. Får inte bli allt för bakis, på lördag har vi lekträff med en av sonens kompisar och på söndag åker vi bort några dagar, tar dock med datorn! :-)


Ready



Fick bli shorts idag, hoppas att jag slipper frysa. Solen skiner iallafall.

har precis käkat lunch, ska packa ner pengar och diska undan lite så drar vi ut på äventyr!



Rester är alltid bra att ha! Kan det bli snabbare? Blev lite rabarberpaj till efterrätt, sparar sista biten till kaffet i eftermiddag.

Tidig morgon



Vaknade halv åtta idag *gäsp*, jag och sambon somnade nog vid tre..! Jag som hade velat ta en morgonpromenad, det är jag alldeles för trött för. Har ätit frukost precis, grabbarna sover fortfarande. Ska nog spela lite Super Mario Galaxy 2 som jag inte avslutat helt :-)



Här bjöds det på rosa mjölk igår kväll, var väldigt populärt till kvällsmackan.

Idag har jag lovat sonen att rida, så när han vaknat och vi gjort oss iordning ska vi bege oss ut till djuren :-) Verkar bli härligt väder idag med!

Väntar också på en liten present till mig själv, ska bli spännande om den kommer idag.

Det bästa jag vet: LAX



Frös in resten av laxen, blev även 4 bitar "sushilax" då det inte går åt lika mycket vid sushibak som vid en vanlig laxmåltid.



Sambon tog ut sonen en runda och de kom hem med ett nytt bilspel som jag ska lira nu!

Fika



Kunde varit inne liiiite längre i ugnen och fått lite mer färg i mitten, men kunde inte vänta och så var kaffet färdigt. Mums, har ätit nästan halva, men vad gör det när det nästan bara är protein och mumsig rabarber?

Nu ringer mamsen!

Smalispaj med rabarber



Hade tre stjälkar rabarber kvar från igår så nu ska de slängas in i ugnen med en smal kaksmet på lättkesella, ägg och mandelmjöl. När jag gör paj eller kaka till mig själv brukar jag ha smörpapper i bottnen så man slipper smörja in med olja eller smör.

Nu ska jag sätta på kaffe och vänta på att den blir färdig!

Peeling och lunch



Tog en lång skön dusch med kroppspeeling, nu känns huden jättemjuk och len igen. Skönt. Det är väl det vanligaste jag nuförtiden använder socker till. Socker och rapsolja, rör ihop och skrubba!



Kom på mig själv vid närmare halv två att jag inte ätit lunch än, blev snabblunch i form av ett kokt kycklingbröst från igår och rester av en avokadoröra.



Den här jackan köpte jag igår, vind- och vattentät, perfekt om man får för sig att powerwalka en regnig dag eller fram mot höstens utelekar. Hittade den på barnavdelningen, smart att kika där då kläderna dessutom brukar vara billigare. Tightsen kommer också från barnavdelningen, skönt och praktiskt att gå runt i hemma tycker jag.



Skönt att det inte regnar idag, kanske sonens stövlar hinne torka...


Nu ska jag fixa håret och sedan ska vi gå och handla. Här är veckans meny, längtar efter sushi men sambon tyckte det kunde vänta tills fredag.

Lättfrukost



Blev det idag, är fortfarande mätt sedan igår. Blir nog en lätt lunch senare också.
Nehe, dags att sätta igång med dagens bestyr, med först en kopp kaffe till.

/Sarah

Gårdagens middag



Igår åt vi kokt hel kyckling med ris och currysås, jag valde andra tillbehör som avokado och sallad.
Känns som jag åt väldigt mycket igår, smååt nötter och två bitar mörk choklad slank ner innan middagen då jag praktiskt taget var mätt men man äter ju ändå. Somnade tidigt när sonen nattades så det blev inga fler inlägg tyvärr.

Idag är det mycket som ska göras, det måste städas och kökets berg med disk har jag inte sett på åratal här hemma. Ska testa att göra en variant av rabarberkaka senare till fikat, utan kolhydrater såklart..



Det är inte hästsnor, det är mosad rabarber. Var så gott så jag åt upp hela satsen på 4 stora stjälkar. Inte undra på att jag var mätt vid middagsbordet sedan..

Snabbpizza



Man kan slänga ner vad som helst i smeten, men grundreceptet är (för ca 4-6 bottnar)

*120 g färskost (ex. kvarg, philadelphia eller keso)

*3 ägg

*8 msk havrekli

*salt, ev. kryddor

Själv tar jag hälften mandelmjöl och lägger till några msk physylliumfrö, tyvärr fanns det inte så mycket kvar i min påse så bottnarna blev inte lika "brödiga" som de annars brukar bli.



Det blir alltid godare om man vispar upp äggen fluffigt med elvisp först



I med allt och blanda, glöm inte salt, för annars smakar det ingenting precis som med vanligt bröd.



Släng på bakplåtspapper, in i ugn 175-200 grader C 6-12 min. När de får färg i kanten kan man ta ut dem, annars riskerar de att bli brända när de ska in i ugnen igen med pizza-överdrag. Låt svalna och frys in resten en och en med ex. bakplåtspapper emellan så kan man lätt ta ut en och slänga in i ugnen medans resten av familjen beställer pizza.



Man tager vad man haver. Hade tyvärr ingen mozzarellaost hemma :-(



Den försvann snabbt kan jag säga och jag är proppmätt.

Nu är det dags att klä på sig och gå ut!

53,1



+ 0,3kg sedan i fredags, helt okej måndagsvikt med tanke på all chips i fredags.

Idag ser det ut att bli samma väder som de flesta andra dagar förra veckan. Får nog bege mig och köpa den där regnkappan, om de inte är slutsålda..

Har käkat frukost och ska ta en till kopp kaffe nu och bygga tågbana!


Dieter



En del som läser här verkar tro att bloggen är ämnad för dem som vill bli en anorektiker men så är inte fallet. Jag är faktiskt ganska nöjd med mig själv nu vid ca 53kg (166cm) (tror ni att det hade blivit några bilder annars?), och det mesta fokus ligger kring mina ridlår. Så, här kan ni nu se hur det ser ut. Ser jag anorektiskt ut? *flinar* Nej, det enda som ser idiotiskt ut är fuskpälsen och de rosa raggsockorna. Ja, jag är halvraggsockist, så är det. Och ja, det som "står ut" från mina ben är muskler (hrm, förutom på insidan!), otroliga muskler, men de måste ner och där tänker jag testa pilates. Vars programm jag ju inte gjort klart inför imorgon...
Däremot anser jag att de flesta "dieter" är bortspolade, som sagt, jag har vägt 90kg och testat en hel del.

Själv har jag provat ex. diverse shakes som nutrilett och naturdiet, soppdieten, rymddieten, träna mycket (räkna kalorier), LCHF för att nu bara äta det som kroppen känner för och lyssna. Jag undviker gära kolhydratsrika livsmedel, men som enligt bloggen, vill jag ha chips så äter jag det, ikväll ville jag inte ha det, inte ens mellanmål eftersom jag åt så mycket igår (åt mycket mer än det som visades på bloggen)

Kroppen är ingen maskin. Så är det bara. En dag kan man äta jättemycket för att nästa dag inte behöva så mycket, vi är inte som bilar som en del vill påstå, vi är levande organismer.

Har givetvis inte gjort något pilates program, men det kanske jag hinner fixa ihop imorgon.

Vad som är klart inför imorgon är att det blir pizza till lunch! :-) Perfekt att ha i frysen till nästa helg då jag går ut!

90 kg



Och nej, jag var inte gravid!

Har tyvärr svårt att hitta helkroppsbilder, vet att de finns på riktigt fotopapper dock. De elektroniska har jag raderat. Av naturliga skäl.

Billig lyxmat



Ja, inte min mat inte. Grabbarna käkade pizza, men eftersom jag inte hunnit baka nya pizzabottnar á la no-carb blev det en sväng till ICA för att hitta något gott.



Köpte ett litet paket tartar (oxfärs) som jag snabbt stekte upp på båda sidor med färsk lättkokt sparris, en klick philadelphia getost & soltorkad tomat och en klick avokadoröra på avokado, lite salt och rapsolja fick pryda tallriken. Mätt blev jag och gott var det med ett glas Roodeberg till :-)



Såhär blev håret, eller, utväxten rättare sagt. Sambon märke som vanligt ingenting ;-)


Quick Home Fix



Idag ska jag ta hand om mig själv lite grann, ska ta en skön dusch och smörja in mig ordentligt med ekologisk rapsolja, bättre än diverse hudcremer fullproppade med skit. Haha, och så färgar jag håret, hur motsägesefull kan man vara? Förr färgade jag utväxten hos frisören, men tyckte resultatet nästan blev sämre än när jag gör det själv.



Hmm... skulle vara kul att göra något snyggt med håret idag, lockar kanske? Eller inte. Kanske borde skita i att ens torka det med tanke på hur det ser ut utomhus...

Lättlunch



Inte det mest aptitliga, men jag är inte så kräsen när det gäller mat i form av rena näringsämnen till mig själv.

Måste komponera ihop ett nytt pilatesprogram som jag kan börja på imorgon eftersom mitt gamla förmodligen lämnades på gymmet för länge sedan när jag fortfarande var flitig besökare där. Funderar på att kanske börja gymma igen till hösten, men det kommer nog bara fortsätta vara en tanke...



Inte mycket till muskel där under kanske, får se vad lite piltes kan göra. Hmm.. kanske några armhävningar skulle göra susen, sist klararde jag bara 13.



Magen putar iallafall inte längre, skönt att slippa känna sig uppblåst. Eftersom jag inte var så hungrig nu kommer jag säkert bli sugen senare. Har länge funderat på att göra rabarberpaj, men inte riktigt haft lust ändå. Ska surfa lite recept för inspiration, exempelvis hur man förbereder rabarberstjälkarna innan pajsammansättning.

Ska det här skitvädret ALDRIG ta slut?

Död(a)



Undrar om han är Skandinaviens värsta massmördare. Jag blir så arg. Jag förstår ju varför han gjorde det han gjorde, men att angripa oskyldiga kan aldrig rättfärdigas, ännu värre blir domen när man angriper lättpåverkade barn.

De skedde ju även dödsfall på annat håll i världen


(http://www.posh24.se/amy_winehouse/amy_winehouse_konsert_den_samsta_i_belgrads_historia)

Amy Winehouse, vilken förlust för musikvärlden. Hon var begåvad, så synd att hon bara levde till 27 års ålder. Samtidigt har jag varit förvånad över att hon levt så länge som hon gjort när hon uppenbarligen levt ett så hårt liv med droger.

Därför ska man inte ta droger, inte kemiskt tillverkade iallafall. Man kan själv inte veta i förväg hur koncentrerade ämnen som finns i pulver och tabletter och kanske inte heller hur det påverkar kroppen i förväg.

Sedan ska man inte tala om hungerskatastrofen i Afrika, och alla politiska uppror runt om i världen som krävt så många liv under året.

Kanske tänds nu nya stjärnor snart när så många plötsligt fallit. För i grunden är vi alla uppkomna av döda stjärnors stoft.

Filmkväll



Har suttit och pillat ut alla chashewnötter från sonens naturgodis, nu är de slut. Vi såg Alfa & Omega, helt okej barnfilm, bättre än Rango igår. Känner mig inte ett dugg uppsvullen ikväll, skönt.

Nu ska jag och smabon se vuxen film... ;-)


Late Dinner


Magen har fortfarande en liten kula, kankse går bort om 1-2 kg? Har bestämt att på måndag börjar jag med pilates igen, det borde göra susen för låren!


Ikväll blir det köttbullar på fläskfärs, ett ägg och hackad lök.



Sambon kom precis hem och gör sås, blir seeeeen middag ikväll, men vi är alla hungriga!



Haha, en sylt för var man. Gissa vilken som är min.....


Upptäckte att vi har gröna filurar i vår sallad, vad trevligt med lite extra protein eftersom jag brukar slarva med att skölja salladen.... :-D



Nu ska jag fylla på mitt vinglas och så ska vi käka!

Änder och lera



Vi hade roligt ute i ca 2,5 h, sedan var vi båda så blöta och leriga att vi fick bege oss hem. Dricker en kopp värmande kaffe nu och tar det lite lugnt, snart måste jag gå och handla.

Ikväll ska jag stanna hemma, hela familjen ska se på filmer och ev.  bilder från urskogsresan. Mysigt :-) Man blir inte så festsugen i det här vädret. Men nästa helg ska jag ut.



Fräscht..

Gammal bild

Haha, vad gör man en regnig dag? Kollar igenom gamla bilder. Hittade bl.a. den här som visar en del av dubbelhakan från förr. Måste vägt runt 75-80 där iallafall. Fy, såg vilka bilringar jag hade på en annan bild från samma kväll. Och kolla armarna! Haha, BH:n är ju t.o.m. förliten! Då använde jag C-kupa minns jag, nu får jag snart byta till A. Men nuförtiden har jag sällan BH på mig när jag går ut.



Vad fan hade du på dig då Sarah?! :-D

Nej, slut på slappgöra, nu drar vi ut och plaskar i vattnet några timmar!



Skyfall

Skulle hållit käften, det ösregnar ute. Får försöka hitta på något roligt här hemma tills det klarnar upp lite. Skulle vara skönt med en lång promenad idag, kanske får gå och köpa en regnkappa någonstans.


God morgon


Så vaknar man upp idag också, sov alldeles förlite. Satt och pratade och pratade med sambon och så var klockan över 1 helt plötsligt. Känner mig inte ett dugg hungrig men lite frukost får man slänga i magen så den kommer igång, och kaffe såklart! Ska göra mig iordning efter att tidningen är läst så att man kan gå ut en lång promenad innan regnet anländer!




Magen är fortfarande uppblåst sedan chipsen igår, men det lägger sig nog under dagen. Hoppas det, för ikväll kanske jag går ut.


Chipsmage


Såhär blir det när man äter för mycket kolhydrater på kvällen, magen blir som en fylld ballong! Undrar om jag kommer att sitta och småfjärta i soffan resten av kvällen *fniss*.

Väntar på sambon, vi ska se Dexter och jag ska dricka vatten. Bubbelvatten. Känner mig proppmätt och kommer nog sova gott. Kolhydrater gör en sömnig, hoppas på att få sova länge imorgon. Och så hoppas jag att det inte regnar imorgon så att jag och sonen kan göra någon längre mysig utflykt, gå  till FP och klappa djur kanske. Eller springa efter kajor i stadsparken.

God natt!

/Sarah

Jag erkänner

Jag har ätit chips... :-( Men gott var det!

Middag och mys med sonen









Blev inget speciellt till middag ikväll, var ärligt talat väldigt mätt efter att ha småätit jordnötter och annat under eftermiddagen. Nu ska jag och sonen se Rango och mysa med lite naturgodis och chips, själv har jag gjort en stor bytta chokladmousse med finriven mörk choklad som jag kan mumsa på (ca 100 -120 kcal för hela skålen). Sparar halva till Dexter då sambon kommer hem senare ikväll.


Slappis dag



Varför vara ute i det ovissa vädret när man kan sitta hemma i soffan och mysa med gott och spela TV-spel? Har i alla fall varit och handlat så nu kan mjukisbyxorna sättas på. Blev ingen god glass till ikväll, utan tänker göra en balja med chokladmousse med riven mörk choklad i. Kommer bli jättegott!

Men nu ska jag mumsa i mig bär med lite sukrin över och salta mandlar och cashew nötter med sour cream & onion smak.


Fiskgryta med räkor


Efter att ha bråkat med sonen om gårdagens överblivna laxbit rotade jag fram rester från i tisdags, fisksoppa som nu blivit gryta. Bara man blir mätt. Nu ser det ut att vara uppehåll ute så får bege mig till köpcentret för att komma ut lite, måste handla till ikväll också. Nu har de Mövenpick på vår ICA! Funderar på om man ska köpa ett paket till ikväll.. Frestande!


Tog ut lite hallon ur frysen som omväxling till jordgubbar som man kan frossa i under eftermiddagen! Får inte glömma att köpa ICA:s stora blåbär, de är supergoda!


Att jag inte upptäckt att vanligt vatten med lite citron är så gott. Ska sluta dricka så mycket mineralvatten och hålla mig till citron.

BMI 19,16

Ha, snart är jag under 19!! :-D

Thohoo!



Kan ni fatta?! -1,2 kg på tre dagar!?





Idag tänker jag vara snäll och uppdatera lite oftare. Tänkte också skriva ner allt som jag äter på en dag. Själv tror jag att hemligheten är mina härliga bär som jag proppar i mig under dagen!



Det här tror jag att Muumin hade gillat till frulle

/sarah

- 0,6 kg!


Wohoo, det går åt rätt håll trotts rödvin varje kväll, nötter och någon ruta choklad! Vilken lyxbantning! :-)
Ska dock skippa vinet nu några kvällar, även om det bara är ett glas eller två så är det inte semester längre nu och snart försvinner lyxkänslan.

Idag provade jag en ny variant, lättkesella 0,1% med rivet citronskal, havrekli, frön och massor av härliga bär!!



Jaha, och så här ser man ut nu då... Sss de där hemska ridlåren, undrar när de ska börja bli lite smalare..?


Tisdag


Vad besviken jag blir, bara ETT fjuttigt kilo ner på 14 dagar?! Får hoppas att det delvis berodde på den där skumpan jag drack igår, drack ju upp hela flaskan men det var jag värd.

Det ser ut att bli tvärt emot vädernissarnas gissningar, solen gassar och det kanske t.o.m. blir badväder senare! Måste bli en promenad idag, varje dag. Men nu ska jag återgå till packningen som ska packas upp och tvätt som måste tvättas. SEN blir det ut och slappa i solen!

Hästbajs


Jag måste bara passa på att tipsa om BLÅBÄR. Man bajsar hästbajsar av blåbär. Jag blev själv helt schockad av min egen avföring efter att ha frossat i dessa läckerheter som dock inte var frysta utan handplockade direkt från urskogen varje dag. De var alltså 25cm^3!! Passade på att köpa en del till frukosten imorgon då jag frossat i mig de sista under resan hem idag.

Man ska äta som en kanin och bajsa som en häst, då blir man smal!

hemma!!


ÄNTLIGEN HEMMA! Efter två veckor i urskogen utan el och vatten! Jag orkade inte laga någon mat så köpte räkor och fetaost (3%) som delades med (snart) en hel flaska skumpa. Ja, ikväll firar jag, för jag har blivit antagen till en civilingenjörsutbildning på Lunds tekniska högskola i höst!


Såhär (o)fräsh såg man ut igår på IKEA i annat I-land... ucsh, måste jobba på de där låren! Vägde mig ikväll och den stannade på... 54,9... :-( Men men, det är morgonvikten som räknas, och särskillt fredagsvikten. Så, på fredag ska den stå på 53 som mest!! Viktuppdatering kommer imorgon! Och säkert fler bilder från urskogsresan, orkar bara inte ikväll. Eller så börjar jag bli full.. ha!

Sista inlägget innan jag åker

Imorgon måste jag upp klockan 5, blir en lång bilresa. Ser ändå delvis fram emot det, att bo i skogen en vecka. Har packat hela dagen och nu ska jag nog titta på Dexter innan jag duschar och lägger mig. Tror inte att jag kommer kunna uppdatera något där från skogen, så det får bli en 10-dagars paus.



Ikväll blev det lasagne till grabbarna med svamp, spenat och zucchini. Själv fyllde jag en halv aubergine.



Morgondagens reseoutfit. Kommer massor av bilder efter semestern! Hoppas att några kilon också då försvunnit!



/Sarah


Morgontrött

Urk, måste ner och handla, mjölken är ju slut och då kan man inte dricka kaffe! Får passa på att handla till middagen ikväll också... Mycket som ska göras idag då jag åker tidigt imorgon bitti, närmare klockan 5 på morgonen. Störigt att jag inte kan ta med datorn, men jag kan nog uppdatera några gånger från någon lånedator. Värre känns nästan att jag inte kan ta med vågen, får helt enkelt väga mig imorgon bitti och när jag kommer tillbaka. Får väl ta med måttbandet iallafall...

Dexter säsong 4 som jag började kolla på igår tycks vara lika bra som de förra säsongerna. Jag som annars inte brukar gilla serier, men nu har jag fått upp ögonen för en hel del!

Nehe, mjölk var det *gäsp*


Godnatt

Kvällsmys med Dexter

Det har regnat och åskat hela dagen, hoppas att det blir bättre väder imorgon så att man kan vara ute lite. Nu ska jag och sambon mysa i soffan till Dexter, han med sin Ben & Jerry's och jag med iskall choklad mousse toppad med kokosflingor, mums!



2 äggvitor, ca 4 msk sukrin, 4 msk kakao, lite ekologisk vaniljpulver. Nästan inga kolhydrater eller fett.



Ikväll blev det färsk lax bakad i ugn med rå blomkålssallad. Kände att det blev lite mycket gott igår.

Skön morgon


Det ösregnar och ska ev. åska idag. En perfekt hemmadag med andra ord. Blev ingen utgång igår vilket var lika bra, hade förmodligen somnat ute eftersom jag var så trött. Dessutom hade jag ätit som en gris idag som jag alltid gör när jag är bakis. Måste gå ner de där ettriga kilona, hoppas att de försvinner under "semestern".
Funderar på vad jag ska göra med datorn, om jag ska släpa med den eller inte. Har inte hunit köpa någon ny mindre än. Tycker batterilängden för uppladdningsbara bärbara batterier till datorer är ett skämt så det är svårt att hitta en bra kompakt dator. Sedan finns det ju ingen el där ute i skogen, men man kan alltid åka in till stan..

Fuskade lite igår med sådant här



så nu har jag en chipsmage, men tycker inte att det syns så mycket


Fläskfilé med sparris


Ugnsstekt fläskfilé med sparris och chilensk avokadoröra med vitlök blev det till middag ikväll. Är proppmätt och orkade inte äta upp allt.
Är skitsugen på att gå ut och dansa sedan sambon drog fram datorn och visade Guettas nya video (och några till). Får se, kvällen är ju ung men ur viktsynpunkt är det inte så bra...

/Sarah

Den hann komma!



På måndag morgon åker jag till ingenstans. Ut i myggskogen, utan el, vatten och avlopp... Tur så hann min beställda mattebok från biblioteket komma idag så att jag har något att göra. Bara kikat lite i den och den känns ju som om den kommer från dinosauriernas tid, men det går nog att räkna på ändå. Ska bli spännande att se vad som skiljer matte breddning från matte E.

Har rännt på stan och lekparker hela dagen så nu ska jag slappa lite innan middagen.



Måste nog tvätta min spegel..

Så var det fredag

Vilken tid det tar att gå ner. För 10 dagar sedan vägde jag 57kg ("normal" ligger på 53 så har gått upp en del!). Magen börjar bli okej nu men man skymtar inga magmuskler där under, men låren är fortfarande tjocka som isterband jämfört med en prinskorv.. Kanske borde tagit bild på dem istället så man kan se skillnaden. Känns som att fettet på armarna blivit lite mindre, helst ska det ju försvinna helt så det är på rätt väg.



Idag stannade vågen på.....



/Sarah

RSS 2.0