Frukost och fredagsmys



Godmorgon, vaknade klockan 10 idag, känns skönt att vara utvilad då det säkert blir sent ikväll. Ska sätta mig ute i TV-rummet med sonen och käka, sen måste tårtorna garneras och sen får man nästan börja göra sig iordning inför kvällen. Hoppas på att hinna med en promenad ute.



Igår hade vi spelkväll här hemma. Sambons kommentar var "har vi blivit kaniner eller?" ^^ Han tyckte nog det var mycket grönt på brickan. Har köpt marmelad på fikon som är osötad, den var jättegod. Så god att jag måste synda med en till frukost idag...

Imorgon blir det hårdare tag. En alkoholfri månad skulle nog vara bra.
Syndade med en 40g chipspåse senare inatt också till Apornas Planet the (r)evolution. Den var faktiskt sevärd, 3 av 5 får den.

Lax v.s. ostburgare



Efter några timmar ute fick sonen med sig en Happy Meal hem, hade jag inte vägt så mycket hade jag nog också tagit en burgare men skippat pommesen. Istället fick det bli lite snabbt såplock från kylen, ost, lax och lite nötter. Börjar tröttna lite på jullaxen nu, men det gick snabbt. Var nog inte sugen på någonting, förutom hamburgare kanske...^^

Och visst ja, ikväll blir det lax till mddag, hade glömt det.

Nu ska jag fortsätta med bakningen, så tråkigt. Men det måste ju bli färdigt. Städningen blir det nog inte så mycket av idag, får städa lite imorgon istället kanske. Vi ska ju ändå inte vara här på nyårsafton.

59.0 kg

Herreg*d måste jag nästan säga. Jag visste att jag vägde mycket, men inte SÅ mycket! Inte konstigt att byxorna inte passar... Men det finns inte så mycket att göra än att ge det tid, för det tar tid att gå ner precis som det tagit några månader att gå upp.



Blev hallon med kesella och pumpafrön till frukost.

Idag finns det tre saker på dagordningen; städa, baka det sista till nyår och gå ut på en lång promenad.
Tror jag ska börja med bakning och lite städning så får det bli några timmar ute efter lunch.

Första nyårskakan och middag

Blev kokt kyckling med avokadoröra, sallad, kokt morot och gul blomkål ikväll. Fräscht och gott. Köpte ett ekologiskt vin till som faktiskt var väldigt gott för att vara så billigt (runt 70 spänn)! Innehöll nog inga sulfiter (som är salter av svavelsyrlighet) för att göra vinet hållbarare, därför man annars "luftar" viner.



Kaksmeten vispades ihop på florsocker och ägg samt lite mjöl och 150 gram 55% blockchoklad som smälts med smör.



Kaksmeten fick sedan stå i kylen ca 2h för att tjocka till sig. Smörade en form med avtagbar botten. Bottnen täcktes med ströbröd och kanterna med kakao.






Toppade med smet i mitten för att få en så plan kaka som möjligt.



Färdiggräddad! Ca 20-30 min i 175 grader Celsius. Nu en timme efter har den sjunkit och är plan, så nu ska fudgen göras som kakan ska toppas med!

Lång dag

Känns som om det varit en lång dag idag, varit ute tre timmar i parken och klippning imorse.

Till lunch blev det de sista oxfiléresterna och nu har jag precis ätit mellanmål, ett lass vaniljkesella med hallon. Hittade även en del fina saker i nya HM-katalogen som jag är sugen på att beställa. Men måste komma i form först, just nu kan jag inte knäppa majoriteten av mina byxor....



Ska slappa lite nu och sen ska det bakas inför nyår, måste göra två kakor då vi blir så många så får börja redan idag då de tar lite tid!

Och imorgon är det vägning, undrar om jag ligger under 60...

Tidig morgon



Idag vaknade jag till klockan som ringde, har av någon anledning bokat klipptid klockan 9 på morgonen!
Sitter och käkar frukost, glömde ta fram bär igår så det fick bli ett stort ägg och lite annat.

Dags att göra sig iordning *gäsp*

Powerwalk och lunch



Äntligen hemma igen, blev en runda till parken där vi matade vår lille vän brunanden som alltid kommer upp och äter ur handen. Han är så tam att man kan klappa honom utan problem, så söt. Hoppas han klarar vintern om det blir kallare.



Sen tog jag en svettig tur hem medan de andra blev kvar i lekparken.
Har precis käkat lunch, blev gårdagens rester, oxfilé och lite grönsaker. Och kaffe!




Frisk

Jag tackar för omtanken ang. en kommentar om att jag inte borde banta. Egentligen anser jag inte att jag "bantar", jag ska bara sluta äta allt skräp som gjort att jag gått upp i vikt de senaste månaderna -då försvinner övervikten av sig självt. Jag är inte och har aldrig varit underviktig och skulle inte heller vilja vara underviktig. Jag vill se bra ut, inte vara ett benrangel men inte heller plöfsig. Var helnöjd med vikten innan.
Jag äter i snitt en chipspåse på 300g i veckan, ofta med gott samvete, det har jag alltid gjort. Jag räknar inte mängden energi i min mat, ingen kaloriräkning. Jag äter när jag är hungrig, ofta på fasta tider men ibland blir man hungrig sent på kvällen eller blir vrålhungrig innan maten, då äter jag. Därav anser jag att jag inte är sjuk och att risken att bli sjuk är relativt liten. Man blir inte tjock av lite godis två ggr i veckan, men det matbeteedet jag visat den senaste tiden (ex. att smälla i sig 17 bullar på en tisdag, hur fan får det plats i magen egentligen?! Två hade varit lagom).
Att leva sunt handlar om att äta bra mat, för ja, vi är vad vi äter helt enkelt. Allt vi stoppar i oss går in i vårt blodomlopp och ger våra celler näring och energi och bygger nya celler, hormoner, DNA. Det bästa är att skita i kaloriräkning och lära sig att lyssna på kroppen när den är hungrig eller bara sugen och fundera på varför man blir sugen. Kosten kanske saknar något? Eller kan det vara känslomässigt?

Jag har vägt väldigt mycket förr och dit vill jag aldrig igen. Jag trivdes jättebra vid 52kg som passar min längd och dit ska jag igen och stanna där. Jag är väldigt stresskänslig och mitt sätt att tackla stress, eller prestationsångest, är att äta. Jag måste lära mig att bryta det mönstret. Blir spännande att se i vår när skolpressen kommer ligga tung.

Föresten, jag kan meddela att jag slutat röka för ca 3 månader sedan! :-)
Och nu när jag tänker efter så var det då jag började gå upp i vikt.....

På fredag blir det vägning.

Jag njuter fullt av livet såhär...


... än såhär då man bara vill gömma sig


(Sista bilden är några år gammal)

Godmorgon



Har sovit skitdåligt inatt och vaknade först klockan 10. Nu sitter jag här med tidningen, datorn och frukosten. Slängde ihop en omelett på överblivna äggvitor från bakningen igår med lite egengravad lax och rom.
Har legat och grubblat på allt möjligt inatt, bl.a. nyårsdesserten som jag nte blev riktigt nöjd med igår. Har kommit på en annan som jag skulle vilja prova, får se om det finns tid idag. Borde börja plugga snart också inför en mattetenta i januari.

Men först vill jag ut på promenad. Så nu får magen vila en liten stund och sen drar jag ut på powerwalk!

Dagens matintag



Vid 13-tiden blev det en proteindrink, var inte alls hungrig men tyckte det var bra att få något i sig.



Till middag blev det marinerad oxfilé, jättegott.

Kom tyvärr aldrig ut på någon powerwalk idag, men det blir ny dag imorgon. Har slavat i köket hela dagen. TYvärr glömde jag ta bild på efterrätten.

Dagenefterbakis

Fy vad bakis jag var igår, var inte riktigt värt det. Käkade som en gris också, potatisgratäng och 1,5 kebabrullar till frukost (!!!), två lass spagetti och köttfärssås med ett glas gott rött till middag, några tryfflar, nougat, 100g chips med dipp slank också ner sen... och en macka med rödbetssallad och skinka.



Orkade inte ens sätta på datorn igår. Idag mår jag som jag förtjänar. Känner mig helt uppblåst, som en sprickfärdig ballong och dricker min tredje kopp kaffe. Funderar på om jag borde äta någon frukost/lunch om en stund, sen ska det bakas. Jag har fått uppdraget att fixa desserten till nyårsmiddagen i år, så den måste provbakas innan.



Bläk, sen ska jag nog komma ut på en skön promenad, tror min kropp behöver det idag. Och sen en skön dusch!

Utgång!



Nu går vi ut! Blir några GT och bra musik först på sambons kontor några meter bort, nice! Får se om jag klarar av att INTE trycka i mig så mycket skräp imorgon när jag kommer vara bakis.....

Hej!

Julrester



Till middag fick det bli de sista resterna av julmaten, helt okej. Skulle kunna leva på lax!



Årets pepparkakshus (nummer III i ordern), men LED-lampor i. Fönstren är av krossade halstabletter.

Nu ska jag göra mig iordning, för ikväll ska jag och min älskling ut! :-)

Snabbfika



Mums, jordgubbskesella med blåbär, jordgubbar och mandel med en kopp kaffe.
Vet fortfarande inte om vi ska ut ikväll, men ska ut en sväng på stan nu och se om jag hittar någon (stor) topp att gömma mig under...

Juldagsbrunch

Satt uppe till klockan 3 i natt, det fick jag sota för idag...  Har intagit en frukost-lunch och börjar känna mig lite levande nu.


Julafton var mysig, helt perfekt som en julafton ska vara.



Men fy vad rund jag har blivit! Blev en del mat igår, men faktikt inte alls så mycket som jag tror de flesta äter på julafton. Så mycket godis blev det inte heller, tog några chokladpraliner, köpta och hemmagjorda och nötter.



Jag fick bl.a. en superfin konsol till PS3, love! Därför jag satt uppe så sent då vi köpte Rayman Origins till julen.
Snygga armar jag fått..... *not* Nu börjar allvaret, jag tänker inte se ut som en val.

Ikväll är det en stor utekväll. Sambon är ganska sliten efter allt jobb och är inte heller supersugen på att gå ut. Är bjuden på en fest, men vet inte hur det blir. Vet inte ens om det finns något i garderoben som jag kan få på mig när det kommer till festkläder.... Men men, vi får se. Nu ska jag piggna till lite, diska undan och duscha.

Uppdaterar senare!



*I miss* Nu ska jag komma iform igen och bli av med min stora pösiga mage! (Bild från i somras)

Julafton!

Godmorgon, vilket skönt väder det verkar vara. Men det hade varit mysigt med snö. Skridskorna och pulkan får helt enkelt stanna hemma idag...



Vaknade klockan nio och det fick bli kesella med blåbär, jordgubbar och pumpafrön med kaffe och ett glas nypressad apelsin, gott!

Jag och sonen har lagt pärlplattor och pysslat lite med lego denna morgon. Senare ska vi nog bygga en legostad och baka pepparkakor (för julluktens skull). Men nu är det dags att göra sig iordning!




Tungviktare



Glömde ju visa -så här mycket har jag jäst på tre månader... Syns inte så bra när det är så mörkt, sanningen kanske är värre. Fettet tycks ha lagts sig mest runt midjan.... Men nu ska det bort!

Middag och mysbak

Så var det julafton imorgon! Jippi! Älskar julafton!

Har bakat mormors favoritgodis idag med sonen. Försökte mig sedan på att göra praliner, som blev havfärdiga (saknar garering) och det var inte helt lätt att underhålla en 4-åring samtidigt som man ska temperera choklad! Nej, sambon tyckte de smakade gott men alla såg inte så bra ut så jag bad honon köpa en traditionell ask tills imorgon om "någon" som inte är jag vill smaka..


Fudge (min mammas favorit)


Sonens egna praliner........ (han får äta dem själv;-)

Fy, tvångsvägde mig imorse. Minns knappt vad siffrorna visade, men det var uppe på 60 någonting... 60,4 kanske... :-O Men men, inget att surmula över. Tvärtom, nya tag, slut på det tankeslösa livet och dags att börja njua av livet, maten och plugget igen. Och må bra!

Till frukost tog jag en proteinshake idag, var skittrött p.g.a. allt skit jag tryckt i mig de senaste dagarna. Typ.. öh.. 28 bullar på 42h?! Kanske stämmer, ja... Hemskt.
Lunch blev salladsblad, 1 liten avokado och ett litet kokt kycklinbröst, 1 soltorkad körsbärstomat i klyftor.


Middag blev torsk bakad i ungn med härlig sås på lättgrädde 4% (gillar egentligen inte lättprodukter pga alla tillsatser men man får kompromissa ibland). Typ som "ska jag käka fisken men alla dioxiner och tungmetaller eller vara utan och förlora alla nyttiga fettsyror".
Torsken fick vila på brysselkålshalvor som inte syns.



Jag bytte chipsen, glasen, bullarna, mackorna, lösgodiset och allt annat denna fredag mot en tallrik med en skiva rostbiff, två skivor ekologisk brie 28% (fettig! Hittade inte min 11% ost!), lite mandel, guska, en ruta mörk choklad 81% och vindruvor som jag inte åt själv.

Nu ska jag mysa lite framför TV:n. Ska lägga mig snart, klockan är mycket. Tänk OM jag kan ta en powerwalk imorgon bitti?! Fy vad duktig jag skulle vara!

God natt!

Sarah

Nya tag!

För någon (några?) månad sedan beslutade jag mig för att börja blogga igen, men nej... Det gick inte, allting gick ner som i en ringlande spiral. Förutom vikten, den gick upp.
Jag hoppas att bloggen kan få pli på mig, jag hoppas på att komma iform på 3-4 veckor max. Får se till att fortsätta blogga sedan, när jag slutade så gick det utför. Som om all kontroll försvann.
Lägger in ett inlägg senare om hur maten sett ut idag, vikten som jag helst vill glömma och lite annat!

RSS 2.0