Första nyårskakan och middag

Blev kokt kyckling med avokadoröra, sallad, kokt morot och gul blomkål ikväll. Fräscht och gott. Köpte ett ekologiskt vin till som faktiskt var väldigt gott för att vara så billigt (runt 70 spänn)! Innehöll nog inga sulfiter (som är salter av svavelsyrlighet) för att göra vinet hållbarare, därför man annars "luftar" viner.



Kaksmeten vispades ihop på florsocker och ägg samt lite mjöl och 150 gram 55% blockchoklad som smälts med smör.



Kaksmeten fick sedan stå i kylen ca 2h för att tjocka till sig. Smörade en form med avtagbar botten. Bottnen täcktes med ströbröd och kanterna med kakao.






Toppade med smet i mitten för att få en så plan kaka som möjligt.



Färdiggräddad! Ca 20-30 min i 175 grader Celsius. Nu en timme efter har den sjunkit och är plan, så nu ska fudgen göras som kakan ska toppas med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0