Middag

Ledsen för dålig uppdatering, men jag har varit väldigt effektiv i skolan idag! Pluggade matte hela lunchen dessutom.
Käkade kesella med bär till frukost i skolan och falukorvsrester till lunch. Tog ett knäckebröd med paprika till mellis och nu har vi käkat fisk här hemma!



Det har inte hänt något på vågen men jag känner mig lite slimmare. Det är fortfarande lååång väg kvar så det är bara att kämpa på. Kommer iallafall inte att börja röka igen bara för att gå ner i vikt...

Funderar på att köra en proteinkur söndag-torsdag för att chocka koppen lite, kanske funkar. Tills dess kör jag på som tidigare! Imorgon slutar jag vid 12 så det blir lunch hemma, sen blir det gymmet på kvällen!



Ja, som sagt, lååång väg kvar! Skam den som ger sig! ^^

Falukorv med fänkål



Min portion av middagsmaten. Gjorde blomkålsmos till mig med lite vitpeppar, salt och persilja medans grabbarna käkade persiljepotatismos.

Det fungerade bra att äta frukosten på föreläsningen så jag kör på samma spår imorgon. Blir enkelt med kesella och bär, tar med eget kaffe också i termos. Ska se om jag hittar en ny bra termoskopp som inte läcker (som den jag har nu). Ska verkligen bli spännande på fredag och se om det hänt något med vikten. Imorgon har det gått två veckor sedan jag skärpte till mig. Tycker det går ganska segt fram, men så är det ibland och plötsligt så rasar man i vikt under en vecka för att sedan stå still en. Hade varit skönt att komma ner till 56kg iallafall, nu känner jag mig som en blåval! Och jag vill shoppa! Kan inte ens använda de kläder jag har i garderoben, jag får inte på mig mina toppar ens :-(

Jepp, nu ska jag sluta klaga, det tog två månader att gå upp så det tar säkert två månader att gå ner. Bara att bita ihop!

Ska plugga lite nu, får nog bli matte. Imorgon är det lååång dag från 8 till 17 så blir nog ingen uppdatering förens på kvällen. Ska försöka få med mig kameran iallafall!

Barnmat

Blir det ikväll, blev så sugen på falukorv! Var längesen. Har förberett falun (ICA:s fina 71%) med senap, ketchup, stekt fänkål och lök. Och ost såklart. Grabbarna får potatismos och jag gör kanske mos på blomkål, eller äter den som den är...

Nu ska jag se lite på TV och läsa om gränsvärden i pauserna, spännande va ^^


Stress stress stress

Började dagen med att komma några minuter försent till föreläsningen. Glömde kameran hemma, men hade ändå inte haft någon tid att uppdatera. Nu käkar jag mellis och försöker komma på vad vi ska käka i veckan, ska strax hämta upp sonen och gå och handla.



Min mage fungerar äntligen som vanligt, hoppas nu att vikten rör sig ner till fredag!
Jag avbokade träningen ikväll, jag måste ta det lugnt och påminna mig om varför jag tränar. Det är för kroppens välbefinnande, inte för att bygga en atletisk kropp. Hoppas hinna till passet imorgon, men slutar kl 17 då så kommer hem efter att passet börjar. Får se, kanske kan gå tidigare.

Nej, nu måste jag komma på en matsedel och dra!
Uppdaterar senare! Och ursäkta för ev. osammanhänade text, hjärnan har lite träningsvärk.

Färdigmat

Grillad kyckling, så blev det plockmat ikväll. Ingen var speciellt hungrig, lustigt att man inte blir hungrig av att träna! Blev en matlåda över till skolan imorgon. Tänker ta med frukosten och käka i föreläsningspausen så får se hur jag löser uppdateringen!



Kollar på en dokumentär och dricker lite cola nu med resten av familjen, sen måste jag fixa naglarna och kolla schemat inför imorgon.

Hoppas att jag kan lägga mig lite tidigare ikväll/natt!

Shake that ass

Har precis kommit hem från mitt första gruppträningspass, härligt! Jag känner mig så fylld av bra energi! Det var ett bra förstapass, enbart kondition och eftersom jag älskar musik var det superroligt när de körde ganska bra låtar. Kommer försöka gå på det passet fler gånger, men mitt mål är annars 2 pass under veckodagarna, utöver det blir bara plus.

Kommer nog ha en del träningsvärk imrgon ändå, om inte från passet så från gransågningen... Sambon sorterade grenarna i sopsäckar så det gick snabbt och sonen sopade granbarr.

Nu ska jag skutta in i duschen och ge håret och kroppen en skön inpackning, sen blir det dax för mat!



Suck.. måste ju ner med alla julprylar (i påsarna bakom) till källaren sen också!




BTW.. what ass? ^^

Dags för första träningspasset



Sipprar på en proteinshake nu innan första passet. Vet inte om jag kommer gilla det, men ska bli kul att röra på sig lite. Har sågat ner granen och dammsugit lite slarvigt i vardagsrummen och hallen precis, gick snabbare än jag trodde.

Måste klä på mig nu, passet börjar om 20 min!

Skinkomelett



Omelett på ett ägg med tre skivor kokt skinka och lite grönsaker fick bli lunch. Ska såga ner granen nu och vid halv fyra blir det ett danspass jag inte testat tidigare, spännande!

Sitter och funderar på vad vi ska äta ikväll, ingen har någon idé... Får bli något improviserat antagligen.

Min mage tycks fungera mycket bättre idag vilket förmodligen beror på den korta joggen igår, hoppas den blir som vanligt snart med lite träning i veckorna!

Last day in freedom

Imorgon börjar skolan igen, kommer bli både kul och tufft. Finns mycket som ska hinnas med idag, skulle vara kul att träna ett pass också. Men det får dagen utvisa, ingen aning om vad som händer idag.

Dagens frukost fick bli lite överblivna björnbär och ung. samma som igår.




Och jag klarade stå emot igårkväll, åt inget godis! Nu ska jag diska upp efter igår, skönt att bara lämna allt ibland!

Tacomiddag



Den ultimata snabbmaten? Kanske, fantasin sinade i affären så det fick bli tacofärs med tortilla ikväll. (OBS, cola zero i vinglaset ;-)



Om man inte vill ha kokt köttfärs så kan man steka färsen i "hel" bit på båda sidor så att den får fin stekyta och nästan är genomstekt innan man sönderdelar den. Annars kan man ju också steka upp den i omgångar.. om man orkar..



Min falska tortilla fylld med massa färs (syns ej för alla grönisar ovan), stark tacosås och kesella över grönsaker.

Käkade två.



Nu är mitt kaffe färdigt! Usch, känner mig sugen men ska INTE äta något mer ikväll. Måste stå emot suget nu om jag ska komma i form igen! Sonen sitter och käkar "Tage-mat" (naturgodis) och Ahlgrens bilar där ute...

Kommer jag klara det?


Efter en låååång dag ute..

Var det gott att komma hem och äta mellis (bär och hemmagjort knäcke med keso) och en kopp varmt kaffe. Sambon mötte upp oss på ICA och så handlade vi, ikväll blir det tortillas som går snabbt att göra!



Sonen hade buskul ute med sin bästa väninna, de är så söta ihop. Vi var ute två timmar i kylan. På vägen hem hittade vi smörbollar och snödroppar ute!



Nu ska jag bli borstad och sen ska vi spela Rayman en stund innan det blir middag!

Lunchen



Snabbmat; lax från i förrgår och en väldigt enkel sallad på gröna blad och zucchini. Det stämmer att man inte blir hungrig när man tränat. Ska strax ut och möta upp en kompis till sonen, ska bli skönt att vistas lite i solen! Och så får man en liten promenad..

Fet ko på löpband

Ja, så kände jag mig idag (och ser ut som!) kan jag säga haha. Klarade jogga på ca 9km/h 3 km, sen blev det 0,7 km powerwalk som uppvärmning. Känns bra ändå, har inte rört mig på ett år så jag trodde att jag skulle kollapsa efter 200 meter... Nästa visit till gymmet blir på måndag, ett av mina favoritpass bodycombat, ser fram emot!

Såg ut som en skär gris när jag lämnade gymmet.........^^ Vi satan vilken dålig kondis alltså. Och allt fett... tur att jag kom i träningsbyxorna!


Lördag

Sitter och smaskar på frukosten, hemmagjort knäckebröd med minikeso och ett kokt ägg med lite kaviar. Är egentligen inte hungrig efter alla grönsaker igår med keselladipp, allt försvann.... Ibland är jag som ett tomt hål. En kexchoklad 100g försvann också och 5 godisbitar. Var inte så farligt, jag klarade av att inte gå bärsärkargång och trycka i mig allt jag hittade ^^.



Skönt med härligt väder ute!

Kalvfärsfrikadeller och kvällsmys



Jättegott, såsen blev underbar. Alla är mätta och glada. Nu väntar grabbarna i soffan, TV-spelsdax!

Bakade lite knäckebröd idag, ska bli spännande att prova! (Linfrön, solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön, 2 msk havrekli och 2 dl vatten!). Har inget emot en påse chips en fredagskväll, men nu gäller det att vara hård för att få lite fart på viktminskningen. Detta får bli mitt substitut ikväll.



Har gjort lightdipp på 1/2 paket Holiday dippmix och 1 burk lättkesella+vatten, smakar precis som om man använt gräddfil!



Sonen fick två 40g chipspåsar om han vill dippa mer än grönsaker. Ska ta lite cola zero och bära ut brickan nu!


Nu ska det svettas!



Yes, nu har jag äntligen tagit mig i kragen och blivit medlem på gymmet igen f.o.m. imorgon. Kom på sen att jag borde tagit medlemskap f.o.m. idag så att jag redan ikväll hade kunnat boka klasser.

Passade också på att införskaffa mig ett par nya löparskor från Asics (brukar vara bra kvalité), tyvärr var de inte på rea än men jag behövde dem nu. De var inte så snygga men det gör inget, bara de är snälla mot fötterna och knäna.



Käkat lunch precis, samma som middagen igår....





Ska ut lite i solen nu igen!


PLUS

+0,4 kg sedan igår, kul. Det enda jag kan komma på är att magen inte fungerar så bra. Det gjorde den alltid när jag rökte, men det är skönt att slippa giftpinnarna. Har inte saknat cigaretterna en enda gång sedan jag slutade. Men jag saknar kanske effekten en aning. Hoppas på att kunna få fart på magen med en tallrik sån här



Nu är det bara att köra på, hoppas på ett litet ras under veckan som kommer! Det enda man inte får göra är att ge upp. Det kan hjälpa att komma ihåg att kroppen inte är en maskin. Jag ska försöka hitta något som kan hjälpa min stackars mage att komma igång.

Såhär ser viktdiagramet ut denna fredag... (ligger ialafall före den svarta kurvan!)



Det kommer att ta lång tid att komma ner till 50-52 igen, men bättre att det tar tid och man mår bra och kan stanna där än att man börjar hetsäta eller bara ger upp på vägen för att man förväntar sig förmycket.

Flax



Ikväll käkade vi lax, bra vardagsmat eftersom det går så snabbt och är så enkelt.

Ser fram emot imorgon, har en del ärenden att göra!

Jaha, nu tjatar alla på mig att komma, vi ska spela Rayman.

Avslutar kvällen med en stor kaffe och senare kanske det blir te.

Före-middagen-snack



Kollar på Supersize vs superskinny och käkar lite salta jordnötter. Blev så hungrig när ajg kom hem och sugen på salt. Strax blir det middag!

Slabbig snabblunch

Är mitt uppe i ut-med-julenstädning och dansar runt till din gata. Granen får åka ut imorgon, hinner inte såga ner den idag och det blir mysigt att ha den hemma en kväll till.

Ska slänga i mig resten nu och fixa vidare, får se om jag hinner/orkar ett pass pilates sen.


Frukost efter 11 timmars sömn



Blev en stor portion bär med kesella idag, har sovit i hela 11 timmar och vaknade skithungrig! Har inte sovit så mycket de senaste dagarna (roligare att sitta upp ju), så kroppen behövde kanske en riktig vilopaus.

Idag måste jag komma ut på powerwalk, det är inte bra för kroppen att bara sitta still. Oroar mig för skelettet t.ex. Fixade ihop ett pilatesprogram för någon månad sedan, borde köra det minst två ggr i veckan. Kanske dags att inhandla en tjock pilatesmatta....

NU ska jag avnjuta min frukost!

Dinner



Räkor till middag i kokosmjölk med lite grönsaker. Minimajs är en ny favorit, ska nog ta med dem på en grönsakstallrik med dipp någon helgkväll...



Grabbarna käkade pasta och jag gjorde substtutpasta på zucchini.
Dricker en kopp kaffe nu och spelar LEGO Indiana Jones 2. Väntar på sambon som fortfarande jobbar i köket, sen ska vi spela Rayman hela familjen resten av kvällen.

Undrar om jag kommer gå upp en del tills imorgon.... det får man se. Jag måste nog börja träna eller iallafall röra på mig mer. Får tänka ut en lösning imorgon. Men fan vad gott det var med några glas vin idag!

Lunch på Steakhouse

Missade ta bild på maten, sorry... Käkade lunch ute idag.






Som vanligt när jag och min väninna XXXX träffas.... minst tre glas vin är standard. Käkade en entrecoté också ;-)
Har hämtat sonen och handlat, nu dricker jag cola och ska börja med middagen om en timme!



Wow, detta var det colaste jag sett på ett tag! MÅSTE inskaffas i hemmet när det ska renoveras (vi väntar tills sonen är lite äldre). Man trycker på den inringade knappen och så åker dörren upp (skjutdörr)!

Frukost



Godmorgon, sitter här och njuter av min frukost som kommer behövas.
Ska försöka hinna att sortera lite LEGO innan jag måste jag göra mig iordning för lunch på stan.

Märkte idag att magen har blivit betydligt mindre än vad den var för en vecka sedan. Mer fast trots att vikten fortfarande är hög. Nåja, det går åt rätt håll iallafall även om det är långt kvar. Kanske provar några fler byxor på fredag från garderoben och kollar om jag får dem på mig.

Såhär fin blev jag i håret igår, bra när man har en egen frisör hemma ^^



... eller inte

Kalvgryta



Sambons favoriträtt



Fin vitlöksbankare va? Man kan banka både det ena och det andra med den. Fingrar t.ex.



Grytan fick puttra i 2 timmar, slängde i en grönpaprika och ett gäng championer efter en timme som försteks lite.



Min portion. Alla är jättemätta, hela grytan gick åt förutom en liten matlåda till sambon. Men det gör inget, för imorgon käkar jag lunch ute med en väninna. Undrar om jag kan hålla mig borta från ett glas vin till ;-)

Har diskat undan och hunnit dricka två koppar kaffe. Nu ska jag spela TV-spel med grabbarna i rummet bredvid och mysa med ett glas cola.

Natti natti!

Nu är det vår!

Så känns det, drog fram en vårjacka från Zara (kul att jag kunde stänga den) eftersom det är nästan 10 grader C ute! Ska sticka och köpa ankbröd på ICA nu och hämta upp sonen så går vi till parken! Vad konstigt det kommer kännas om det blir snö nästa vecka.




Dagens



Precis satt i mig lunchen, ska städa lite här hemma nu. Skönt när det är ordning.

Fuskprovade mina "testbyxor" innan jag hoppade in i duschen och de gick att knäppa! De satt inte så bra i midjan såklart, men de gick att knäppa utan problem (utan att dra in magen)! För en vecka sedan fick jag ju dem knappt på mig...





Gud vad jag ska shoppa om några veckor! :-)

Härlig morgon



Idag bytte jag kesellan mot minikeso. Skulle blandat i lite vaniljpulver, men det var gott ändå.



Såhär mycket linfröolja har jag druckit under en vecka.

Ska börja städa om en stund och shoppa lite i e.m. Skulle vara skönt med en rask promenad, får se om jag kommer ut (lat som jag är) och så beror det på vädret.

Idag är det 7 dagar sedan jag började på allvar mot ett lättare jag. Har gått ner 3,5kg, hade hoppats på mer men man får vara nöjd så länge det går åt rätt håll. Det tar ju tid att gå ner så att förvänta sig att gå ner 10kg på en vecka är inte så rimligt... Det kommer säkert ta 2 månader innan jag kommer ner till min "vanliga" vikt igen, men det är det värt. Och så jobbigt är det faktiskt inte, man får äta god mat och man slipper vara hungrig. Det jobbigaste är bara om man får ett riktigt sockersug, att verkligen motivera sig att stå emot. Men nu är en vecka avklarad, nu tänker jag klara en till!

Kalkon



... fick det bli till middag idag, går relativt snabbt att laga till. Vinet har numera bytts ut mot cola zero...



Såhär fin (eller inte riktigt än)  ser jag ut när jag står i köket ^^



Fy vad platt mitt hår blev efter att det regnade ute :-/



Middagsportionen. Blev riktigt mätt kan jag säga. Kalkon med tomat och persiljesås på färska tomater och en klick basilikaphiladelphia ovanpå.
Är skittrött eftersom jag gck upp så tidigt imorse, men det är dags att vänja sig. Blir nog en kopp te senare ikväll/natt till något avsnitt. Hoppas på bättre väder imorgon så att man kan vara ute lite!

Nu ska jag slappa, man får passa på nu när man kan ^^

Äntligen hemma!

Vet inte hur tentan gick, borde pluggat mycket mer men jag gick dit och skrev iallafall. Nu får jag skärpa till mig. Det känns iallafall roligt att skolan ska börja nästa vecka. Jag gick upp kl. 5.50 idag, helt otroligt. Var i säng klockan ett i natt, kollade på en serie.

Har precis käkat lunch här hemma. På tentan käkade jag kesella med bär vid 10-tiden, det var frukosten.



Ska vila lite framför TV:n, har gjort en kopp kaffe och så tog jag två rutor mörk choklad, får se om jag äter båda när de är så mastiga.



Sen vill jag ut på en promenad!

Kyckling

Fick bli enkel-mat idag, sambon köpte en kyckling som vi kokade. Tur att den var död innan iallafall.



Har en känsla av att tentan inte kommer gå så bra imorgon... Mitt eget fel, skulle pluggat betydligt mer.
Jag tror att jag har varit drabbad av höstdepression, och en mer allvarlig sådan. Det tycks komma varje höst vid samma tidpunkt och det leder alltid till att jag tappar all motivation, ingenting känns roligt, vill sova mest och jag går upp jättemycket i vikt. Precis som den här hösten. Men tidigare har jag inte tänkt på att det kan vara en höstdepression som återkommer, efter jul släpper det alltid. När det börjar närma sig höst igen, för nu tycks jag ha vaknat upp ur mitt ide, så får jag antingen gå på ljusterapi eller resa utomlands två veckor för att botas och analysera mig själv noga. Har aldrig sett mig och ser mig inte heller som en instabil person så det känns lite motigt att erkänna för sig själv att man kan vara en av "de där" som lider av höstdepression.

Ja, nu är jag iallafall full av liv. Det ska bli roligt att skolan startar även om det blir upp tidigt och långa dagar. Sitter och dricker en kopp koffeinfritt kaffe så att jag kan somna ikväll med den sista skvätten mjölk (!!!).

Nope, dags att fixa håret så ska jag plugga lite till sen på det jag är mest osäker på.

Wish me good luck -I'll probably need it!

Break



Laddar hjärnan med lite bär och cola zero. Grabbarna ska strax sticka ut, tror jag hänger på dem för jag måste ladda ett busskort så att jag kommer till skolan imorgon bitti! Sen ska jag nog slänga i lite färg i håret.

Lunchtid



Gårdagens rester, gick ner snabbt och nu väntar jag på att kaffet ska bli färdigt. Sitter och gör gamla tentor idag, får se hur det går imorgon.

Sambon har precsi vaknat, sonen käkade pizza till lunch och passade på att ta lite bilder...



Och en på mig, helt oförberett haha. Ser ganska sur ut, inte konstigt med mat utanför munnen och med dubbelhaka. Den där utväxten ska botas senare i eftermiddag..



Vidare från maten till matten......

MMmmmm

Vad gott det är med kesella och bär idag. Köpte ICA:s stora blåbär och en förpackning björnbär igår, de är underbart goda!



Var duktig igår som inte åt något godis, men det var inte lika svårt som i fredags. Vikten står still, men det gör den ibland. Under veckan har jag gått ner 3 kg iallafall.

Funderar starkt på att börja på mitt gamla gym igen, kankse redan nästa vecka eller så väntar jag tills jag gått ner lite till... Flodhäst på gymmet är ju inte roligt. Men min kropp skulle verkligen behöva styrketräna lite och det skulle vara roligt att börja springa igen. Ska kolla vad för pass de kör och hur ofta nuför tiden.

Kalvfärsbiff med blomkålsmos

Dagens middag, snabbt och enkelt men gott. Gjorde en enkel sås på philadelphia basilika (11% fett) blandat med lika stor del lättkesella och en klyfta vitlök. Grabbarna käkade en god pasta till istället för blomkålsmoset.



Nu är jag skittrött, borde verkligen plugga ikväll, men tror jag kommer däcka snart. Klockan är inte äns 20.00.... Kanske smart att gå upp klockan 6 imorgon och sätta igång att programmera hjärnan inför tentan en heldag. Får se, men att plocka fram matteböckerna nu känns ganska långt bort.

Idag har sonen haft en av sina bästa väninnor här och hennes mamma. De fick fika på munkar (sonen som valde) och ballerinakex och sen kom sambon hem mitt i allt med två pizzor som lunch vid 16-tiden som alla käkade -utom jag. Då blev jag lite sugen, men än mer hungrig. Borde käkat några nötter eller nåt. Sen kastade jag mig över spisen för att börja med middagen och nu är jag proppmätt.

Kanske gör en kopp te nu eller tar ett glas kall cola zero innan jag somnar här i soffan till Shrek och synen av lösgodis. Skönt när helgen är över, om jag klarar att hålla mig från att falla dit (några timmar kvar ju). Det krävs ändå en del och värre blir det kanske nästa helg om inte allt godissug försvunnit då. Men jag ska verkligen komma tillbaka till min (som jag ser det) normala vikt nu, det är bara att hålla igen på skitmaten. Sen när jag nått min vanliga vikt kan jag käka godis som vanligt -på helgerna, inte varje dag som senaste 1-2 månaderna.


Lunch

Slänger in en bild på lunchportionen. Känner mig inte så hungrig nu, men lika bra att äta något. Får bli ett större mellanmål sen om jag blir hungrig.


Vikt 120107





Lite fjantigt att lägga upp eftersom det inte hänt så speciellt mycket, men tanken är att lägga upp dem varje fredag i fortsättningen. Fredagar brukar vara en bra vägdag tycker jag, eftersom man ofta äter mer kolhydrater under helgen som sedan lagrar massa vatten.

Morning!

Vad pigg jag känner mig idag, trots att det tog väldigt lång tid för mig att somna om när sambon hade väckt mig i natt i soffan (brukar somna på honom). Sitter och äter de sista två pannkakorna från igår med bär, måste göras oftare!
Ska ta en titt i tidningen nu och sen blir det plugg och promenad!



Slänger in vikt- och BMIkurvor sen, har inte hänt något speciellt men ändå.

Kunde inte motstå frestelsen...

... men jag var stark nog att ändå hålla tassarna ifrån godisskålen och vispade ihop en lätt chokladmousse på en äggvita med (sukrin)florsocker (en sockerart kroppen inte kan ta upp = 0 kcal) och 2-3 msk kakao. Sen tog jag en ruta mörk 86% choklad till en kopp kaffe. Kan säga att jag nästan mår illa nu, vet inte om det är allt kaffe jag druckit idag (dricker vanligtvis inte så mycket) eller om det blev lite förmycket choklad.






Kom på att jag missade mellanmålet idag. Förmodligen för att lunchen blev så sen (frukosten var också sen) och så käkade vi middag en timme tidigare än vanligt. Så då jämnade det ändå ut sig med lite choklad på kvällen. Sötsuget har iallafall försvunnit.

Ska ev. se en skräckis sambon tog med hem till mig då han ska vara hemma och spela ikväll om jag inte somnar, känns som om klockan är halv ett på natten och inte halv tio! Pingvinfilmen vi såg med Jim Carrey var skitkass, den blev ju inte bättre av att vi såg den med svenskt tal p.g.a. sonen.

God natt!

Fisksoppa och enormt godissug

Ikväll blev det fisksoppa, gott och nyttigt. Men fy vad jag är godissugen! Får se om jag lyckas hålla mig hela kvällen, det blir verkligen en utmaning! Nu ska vi snart se på film, och sonen ska käka sitt godis.... Har i.o.f. 3 st 100g kakor 81% choklad i skåpet, en kaka 86% och en kaka 70% med mintsmak, men den är farligt god så tar jag en ruta käkar jag nog hela kakan. Ja, det får vara i nödfall.


Så j*vla uttråkad

Såååå uttråkad, har ingen lust alls att räkna, men jag måste. Grabbarna har inte kommit hem än, de är fortfarande på leklandet och busar. Jag känner mig som en fet ko, en uttråkad fet ko som bara vill skjuta undan allting. Skulle vilja sätta mig i soffan och lira lite TV-spel med en stor egen chipspåse och bara glömma bort tentan. Men det går inte, jag får puffa på mig själv. Fattar inte vart min motivation tagit vägen, i "gymnasiet" var det så enkelt. Fick man inte MVG så visste man att man inte skulle komma vidare. Men nu? Tja, klarar du inte tentan denna gången så klarar du den nästa gång. Och om du får en 5:a eller 3:a spelar visst inte så stor roll... eller?

Sambon ska antagligen gå ut ikväll, får jag tid till att plugga iallafall. Något godis blir det inte. Var och fingrade på popcornpåsen tidigare, kollade hur mycket popcorn man fick för runt 100 kcal. Farligt. Jag avskyr att räkna kalorier, det stiger en lätt ut huvudet. Om två-tre veckor kan jag kanske äta något gott på helgen, men inte nu. Det är för tidigt och risken för att "tappa kontrollen" och börja hetsäta hej villt är alldeles för stor och skulle göra för stor skada. Nu i början är det så lätt att tänka "men några godisbitar kan jag ju ta", och sen blir man sugen på fler och tänker "äh, jag har ju bara gått ner 3 kg denna veckan, vad gör det om jag går upp dem tills på måndag? 3 kg är ju inte så mycket, det går snabbt att gå ner igen." Och så äter man allt man ser, för nästa morgon tänker man börja om -igen. Och när jag börjar hetsäta så äter jag MYCKET. Jag kräks aldrig heller -därför jag ser ut som gör nu;-). Spy är nog det värsta jag vet.
Men de där 3 kilona gör mycket. Nästa fredag kanske det är totalt -5kg, och veckan efter -7 kilo. Men är man inte hård i början så kommer man ju aldrig dit. Men tufft var det ett tag i dag, speciellt när hela skafferiet är fyllt med choklad! Och rostbröd....



Dags att räkna vidare, ska plöja två kapitel till, sen blir det matlagning. Dövar mitt sug med kaffe, det hjälpte faktiskt. Man ska äta när man är hungrig, inte när man är sugen.

Jag vill ha hamburgare!

Fy vad sugen jag blev på skräpmat, inte bra. Men det börjar gå över nu. Det blir säkert värre ikväll då tankar poppar upp som "men det är ju freeeedag, en godisbit kan jag smaka", och så är man dum nog att ta en och så är plötsligt hela skålen tom.

För att skingra tankarna så lackar jag om naglarna, blev trött på den franska manikyren. Kanske passar bättre till sommaren. Borde plugga nu istället, får ta igen det ikväll.

Dagens lunch = rester


Pannkaka



Håller på att göra pannkakor till frukost, har redan ätit två med blåbär och jordgubbar. Det var länge sedan.

Ja, nyttiga pannkakor såklart på ägg, kesella och lite mandelmjöl + havrekli.

Nu ska sonen tydligen frisera mig, sen ska vi ta en sväng ute innan han ska med sambon till lekland så att jag kan plugga! Fattar inte hur jag ska kunna vara på plats klockan 7.45 på måndag morgon för tentan, det är ju aptidigt!

Snabbmat

Ikväll gjorde vi snabbmat, kycklingwook med nudlar (zucchini till mig själv). Hett, väldigt hett av cayennepeppar, färsk ingefära och vitlök. Nu ska jag avsluta min andra kopp kaffe och läsa lite eller kolla på TV. Ska lägga mig tidigt ikväll, blivit väldigt sent två kvällar i rad nu.



Imorgon är det fredag -kvällen som man tillbringar i soffan med familjen och spelar TV-spel, kollar på filmer och äter godis. Jag har tänkt att hoppa över den sista biten imorgon, behöver det verkligen för att komma i form. Får hitta ett gott te eller något att fylla buken med istället. Ja, får väl se hur det går.... ;-)

Eftermiddagssnacks

Fick bli en näve mandlar och hasselnötter nu innan jag sticker ut. Hoppas att det inte regnar alltför mycket för idag måste jag till parken och mata brunanden om den är kvar. Får plugga mer sen ikväll!


Lunchpaus

Rester som vanligt... Ska kolla ett avsnitt på någon serie innan jag fortsätter med matten nu när jag käkar lunchen.



-0.8kg och frukost

Nu är jag iallafall under 60 igen, blir nog rimligt att sikta på 56 till nästa fredag. Men mer än att sköta kosten och ge kroppen bra näring (och röra på sig, vilket jag borde göra..) så kan man inte göra så mycket mer. Sen är det upp till kroppen om den vill släppa ifrån sig fett eller inte.

Vaknade sent idag men börjar känna mig lite piggare nu, bra för jag måste fortsätta pluggandet. Bara 4 dagar kvar nu! Dagens frukost blev kesella med bär, lite havrekli och pumpafrön + linfröolja och kaffe.



Klistrade ihop ett litet diagram som blir lätt att följa...


Lakto vegetariskt



Ikväll käkade vi auberginegratäng med fyllning på zucchini- och paprikatomatsås och fylld med minikeso. Det smakade bättre än det såg ut, mycket chili, vitlök och persilja. Blev över en del till lunch imorgon. Är ganska trött efter allt pluggande idag, inte riktigt van att använda hjärnan så mycket efter ett långt jullov.
Nu ska jag sjunka ner i soffan med en kopp kaffe och läsa veckans Bildtidning varvat med TV medan grabbarna lirar ett nytt spel i andra vardagsrummet.

Mellis

Hallonkesella toppat med hallon, gott! Och några mandlar med en kopp ljummet citruste.



Man blir hungrig av att plugga! Snart är det dags att hämta sonen, om det inte regnar så ska vi gå till parken och se om "vår" brunand klarat sig och honom lite mat.

Byxtest och lunch

Tänkte lägga upp en nytagen tjockisbild i ett par byxor jag knappt kommer in i. Valde ett par skolbyxor från HM, gör inget om de går sönder ;-) Kan vara kul att se skillnaden sen om ett par veckor!



Blev förvånad att jag faktiskt fick dem över röven utan större problem, men de gick inte knäppa haha. Armarna har också blivit fettiga, varför kan inte allt bara lägga sig i BH:n?!



Och så dagens lunch, rester från igår -som vanligt... Magen fungerar som en klocka när man väl sköter kosten, börjar alltid låta kontsigt klockan 12, som små grymtningar nästan. Pinsamt när man sitter på föreläsning och det blir helt tyst i salen.



Ska käka upp nu och fortsätta plugga! Hoppas på bättre väder än igår så att man kan ta en liten sväng ute sen ikväll.

-2.0 kg

Ja, det har redan hänt saker efter edast ett dygn, men det är i princip bara vatten. Till frukost idag var jag sugen på kokt ägg, så det fick bli det med en skål blåbär som efterrätt. Tycker bär sätter så bra fart på magen och så innehåller de fullt med vitaminer och mineraler. Kom också ihåg att ta en linfröoljashot.



Slänger in en (dålig) bild på naglarna från igår. Blev jättenöjd! Ska låta dem växa ut nu. Skulle vara snyggt att måla tippen med genomskinligt glitterlack över det vita om man ex. ska på fest.



Nu ska jag titta lite i dagens tidning, all heder till tidningsbärarna som kom med tidningen trots att det var full storm! Sen blir det matte.

Fisk... igen

Till middag blev det lax, det är alltid gott! Gjorde en kall sås på lättkesella med massor av dill och lite fänkål, salt och peppar.



Har inte hunnit mer än att ta bort allt gammal lack, fila fötterna och polerat naglarna och fixat till formen lite. Väntar på att sonen ska lägga sig så ska fötterna få bada, blir skönt. Mina naglar växer som ogräs så jag funderar på att låta dem växa ut. Går i perioder det där med hur man vill ha sina naglar. Trivs man inte så är det ju lätt att klippa dem.

Ikväll (=natt) blir det väl något avsnitt av V, synd att det inte blev en tredje säsong. Får hitta en ny serie att glo på om kvällarna.

Storm

Ja, det är storm ute så någon promenad blir det inte ikväll. Kanske inte imorgon heller..
Tog en runda till Kicks iallafall och handlade lite, så strax blir det fotbad och nagelfix här hemma. Passade också på att köpa en ny primer till fransarna från Estèe Lauder, tycker den är jättebra. Även om man är tjock förtjänar man att känna sig fräsch, hur fräscht det nu kan bli.



Har precis gottat mig med ett glas med hallon i botten, kesella och blåbär toppat med lite hackad mandel. Och kaffe.



Nu ska fossingarna och händerna bli fina!

Grön tonfisksallad



Gillar inte burktonfisk så mycket egentligen. Tycker nog att det är på gränsen till äckligt. Men det var vad jag hittade till lunch idag, bra för kroppen. Ibland måste man äta sånt man inte gillar så mycket för att kroppen behöver det när inga andra alternativ finns. Bättre än att äta mackor och bättre än att inte äta alls. Mår nästan lite illa idag, kan bara ana hur blodsockret ser ut i ådrorna efter dessa två dagars kolhydratsmaraton.
Ska städa lite nu och hoppa in i duschen sen innan jag fortsätter plugga. Blir en kvällspromenad istället med sonen till parken.

Skräpig och skärpning!

Idag känner mig som en soptunna som fått en ny soppåse att fylla. Fy f*n vilken helg. Drack nog lite förmycket skumpa på nyår... Var nära att gå ut med en väninna som hade kommit hem klockan nio på nyårsdagen. Snacka om att jag hade mått ännu mer soptunna då....

Vad blev konsekvensen? Jo, jag har ätit skräp, nej inte ätit, tryckt i mig, i två dagar.. Känns skönt att sitta här med mina hallon och blåbär igen. Tog mig en linfröolja-shot också, innehåller essentiella fetter som behövs som annars fås från fet fisk bl.a. Ska ta en sån varje morgon hädanefter.


Skulle egentligen tagit en powerwalk imorse, men vaknade jag i tid? Nej. Som vanligt. Men det ska strax bli en svettig promenad/jogg runt kvarteren, först ska jag plugga lite inför tentan på måndag. Kan vara skönt med en promenadbreak vid lunchtid sen innan nästa pluggpass.



Och gissa vad, jag har gått upp 3,2 kg sedan förra vägningen. Jag blev förvånad att det inte var mer med tanke på allt jag ätit dessa två bakisdagar.



Snacka om att ha blivit smällfet! Jag får snart gå ut i mjukisbyxor då jag numera bara har ETT par jeans som går att stänga och dra om röven!
Så nu blir det fyra hårda veckor med godisfria helger, ingen alkohol och inga dåliga kolhydrater. Behövs för att sätta fart på det hela.

Visst ja, en bild på en av nyårskakorna skulle jag ju lägga in...



Inte undra på att man ser ut som man gör! ;-) Får bli bilduppdatering.

RSS 2.0