Fläskfärsfrikadeller i tomatsås



Var extrapris på fläskfärs så skickade ner mamsen som är på besök över helgen.



Fläskfärs med lite färsk persilja, grovriven gul lök, salt och peppar. Enkelt.



Frikadellerna kokas lätt under lock ca 2 minuter (gör dem ganska stora så blir de saftigare) i buljong.



Är inget fan av färdig buljong men köper hem Kung Markattas ekologiska, känns lite fräschare utan så mycket tillsatser.



Hålslev är alltid praktiskt till någonting..



Sedan får de puttra under lock i en tomatsås på krossad tomat, lite fräst gul lök och vitlök och uppfräst torkad basilika och oregano. Saltade lite också.



Jag gjorde zucchinipasta med lite vittvinsvinäger och lite salt, grabbarna fick god pasta ;-) Zucchinin är hemodlad, så nu blir det väl zucchini hela helgen.. men nyttig, full med viktiga methylgrupper som vårt DNA behöver vid celldelning.



Ja, var godare än pizza iallafall, alla blev mätta, nöjda och glada. Nu ska jag och sonen bygga lego!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0