Proteinbröd
Har lekt lite med maten på sista tiden och gjort lite olika varianter av proteinbröd. För visst vill vi alla ha riktigt bröd, som smakar bröd och inte ägg! Då borde ni testa detta!
Det här receptet gjorde jag idag, tidigare har jag inte haft mandelmjöl i men tog med det för att mandel är så himla nyttigt med massor av vitamin E exempelvis!

Recept (ca 1 hel brödform avlång):
Det här receptet gjorde jag idag, tidigare har jag inte haft mandelmjöl i men tog med det för att mandel är så himla nyttigt med massor av vitamin E exempelvis!

Recept (ca 1 hel brödform avlång):
- Kvarg 0,1% 500g
- Äggvita 100g (3st)
- Havrekli 90g (1,5-2dl)
- Havregryn 35g (1dl)
- Loppfrön 70g (1dl)
- Linfrön 60g (1dl)
- Pumpafrön 60g (1 dl)
- Mandelmjöl 70g (1,5 dl)
Näringsvärden per 100 g (en skiva ca 50g):
Protein: 11g Kolhydrater: 13g Fett: 8g Kcal: 169
Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader mellan 50-75 min (testa med sticka i)
Blanda alla ingredienser med en slev, låt svälla 10-15 min. Tag en brödform eller klicka ut och forma direkt på brunt bakplåtspapper (lite dyrare men fastnar inte!). Strö över lite sesamfrön och in i ugnen!
Om man vill kan man ha lite salt i, men i denna satsen tyckte jag inte att det behövdes. Mycket gott, kan varieras i det oändliga med mjölsorter och frön! Smalt också i jämförelse med "vanliga" bröd som ligger på ca 260kcal/100g! Jag har inte tagit med energivärdet av linfrön och loppfrön då de inte bryts ner i vår tarm.
Kommentarer
Trackback